Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Theater

Dansleerlingen De Meerpaal brengen verhaal Lely in beeld

Geplaatst op woensdag 4 juli 2018 12:53
  • Beeld uit de voorstelling 'Ingenieur Lely'. © Meerpaal Academie

pinterestmail

Dronten - De dansleerlingen van De Meerpaal Academie in Dronten brengen zaterdag 7 juli met hun voorstelling 'Ingenieur Lely' in beeld hoe de Zuiderzee werd omgevormd tot polder.

Op 14 juni 1918 - na zeventig jaar plannen maken en ijveren over de afsluiting en gedeeltelijke drooglegging van de Zuiderzee - was het dan eindelijk zover. Met de Zuiderzeewet kon een begin worden gemaakt met de uitvoering van het grootste waterstaatswerk dat Nederland ooit heeft ondernomen. De man die ervoor gezorgd heeft dat de inpoldering kon doorgaan, was ingenieur Cornelis Lely.

Dansleerlingen van De Meerpaal laten zien hoe het land, na talloze overstromingen, veilig werd gemaakt en hoe het water bedwongen werd. Hoe in honderd jaar tijd een gemeenschap van pioniers het land bewoonbaar heeft gemaakt. Met klassiek ballet, moderne dans, jazz/streetdance, Urban, Contemporary en showgroep Spirit weten de dansleerlingen dit verhaal op inspirerende wijze vorm te geven.

Er zijn twee voorstellingen. De eerste begint om 14.30 uur, de tweede om 19.30 uur. Kaarten reserveren kan aan de kassa (geopend op maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 20.30 uur), telefonisch via 0321-388770 en via de website van De Meerpaal.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.