Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Theater

‘Oorlogsgeheimen’ terug in het theater

Geplaatst op Thursday 12 April 2018 14:38
  • © Andy Doornhein

pinterestmail

Dronten - Na een aantal jaar komt ‘Oorlogsgeheimen’ - op veler verzoek - weer terug naar het theater.

Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment. Zondag 29 april om 15.00 uur is deze voorstelling te zien in De Meerpaal in Dronten.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders… Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim...

Kaarten reserveren kan aan de kassa op het Serviceplein in De Meerpaal (geopend op maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 20.30 uur), telefonisch via nummer 0321-388 770 en via de website van De Meerpaal: www.meerpaal.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.