Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Muziek

Topbands spelen tijdens Mirliton Blues Night in De Meerpaal

Geplaatst op donderdag 29 maart 2018 13:44
  • Goede muziek en een fijne sfeer tijdens de Mirliton Blues Night. © Kijklens.nl

pinterestmail

Dronten - Het podium van theater De Meerpaal wordt zaterdag 31 maart weer omgebouwd tot swingend Bluescafé. Het is opnieuw gelukt om twee topacts naar Dronten te halen voor de Mirliton Blues Night: The Rightcoast Blues Band en The Veldman Brothers.

The Rightcoast Blues Band bestaat uit zeer ervaren leden die een flitsende set neerzetten. Ze putten uit de rijke historie van de West Coast / Jump Blues. Dit is een meer swingende Blues Style die oorspronkelijk komt van de Texas Blues-artiesten, die zich in de jaren veertig gevestigd hadden in Californië. De band is geïnspireerd door, en speelt nummers van bekende West Coast Blues-gitaristen als Kid Ramos, Sean Costello, Igor Prado, Teddy Morgan en Johnny Guitar Watson.

De band drijft op een strakke ritmesectie die het fundament legt voor de kunsten van de twee gitaristen: Marco van der Peet en Chris C Clemens. Chris Ab en Maarten speelden in Blood Sweat en Kiers met Wouter Kiers. Robbie, Chris en Ab spelen samen met Mr Boogie Woogie.

Winnaar 'Best Dutch Blues CD 2016'

The Veldman Brothers zijn de winnaar van de ‘Best Dutch Blues CD 2016’. De prijs werd begin 2017 in ontvangst genomen. Het nieuwe album Refuel werd hierbij dus het beste Nederlandse bluesalbum van 2016. Maar ook het album ‘Livin’ by the Day’ scoorde hogen ogen in Amerika. Het is dan ook geen verrassing dat deze mannen niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk een veel gevraagde band is.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk.

Bezoekersaantal blijft groeien

Inmiddels is de Mirliton Blues Night een begrip aan het worden in Dronten. Bert Hermsen, eigenaar van schoonmaakbedrijf Mirliton en bluesliefhebber, heeft vanaf het begin de handen ineen geslagen met De Meerpaal. Hermsen: 'We zijn jaren geleden klein begonnen en zaten de afgelopen editie rond de 200 bezoekers. De samenwerking met de Meerpaal is een succes. Het podium van het theater ombouwen tot Bluescafé is zowel voor de bezoekers als de bands een gouden greep geweest. De technici van De Meerpaal zorgen voor professioneel geluid en een mooie lichtshow. De informele en warme sfeer doen de rest.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Meerpaal. Entree 10 euro, inclusief 1 consumptie. Zaal open 20.30 uur. Kijk hier voor meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.