Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Muziek

Christelijk Mannenkoor Dronten jubileert

Geplaatst op maandag 17 april 2017 09:52
  • Christelijk Mannenkoor Dronten. © Christelijk Mannenkoor Dronten

pinterestmail

Dronten - Christelijk Mannenkoor Dronten geeft zaterdag 6 mei een jubileumconcert in kerkcentrum De Ark in Dronten.

Sopraan Judith Sportel verleent medewerking. Niek Vedelaar (piano) en Gert van der Weijde (orgel) begeleiden koor en soliste. Enkele koperblazers, onder wie trompettisten Eddy Schraa en Adriaan Geschiere, doen ook van zich horen, evenals strijkensemble Rensink Consort. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur.

Koor sluit aan bij tijdsperiode

Thema is 'Herdenken en Vieren'. Het koor sluit daarbij aan op de tijdsperiode van het jaar met Koningsdag, de 4 mei herdenking en Bevrijdingsdag. Tevens staat het koor stil bij momenten die het koor de afgelopen 25 jaar heeft gevierd en herdacht.

Dertien leden ingeschreven

Het Christelijk Mannenkoor Dronten is op 19 februari 1992 door een kleine groep mensen opgericht. Het koor kwam onder leiding te staan van één van de initiators, Ada Wiegers-van Dijk. Het eerste voorlopige bestuur bestond uit voorzitter H.A. Kampen (medeoprichter), secretaris G. Musch en penningmeester: J. Brouwers. Er werden die eerste avond dertien leden ingeschreven. Nu heeft het koor 58 leden. Het staat sinds september 2004 onder leiding van Peter Speek uit Dronten.

Meer klassieke werken

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige geestelijke muziek, afgewisseld met meer klassieke werken van Schubert en Händel, Engels- en Nederlandstalige negrospirituals, en volksliederen. Met dit uitgebreide repertoire verzorgt het koor eigen concerten, verleent het medewerking aan kerkdiensten en optredens in verzorgingsinstellingen in en om Flevoland, alsmede aan concerten  van de afdeling KCZB Flevoland.
De toegang is gratis. Wel is er aan het eind van het concert een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.