Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Muziek

Muzikale reis terug in de tijd

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017 18:00
  • Violist Noa Eyl. © Hiske van der Gronden Photography

pinterestmail

Dronten - Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) presenteert zondag 19 februari de komische muziektheatervoorstelling 'De Salon' in theater De Meerpaal in Dronten.

'De Salon' is een komische en muzikale reis terug in de tijd. De musici nemen het publiek mee naar de tijd van de salons in Wenen en Parijs rond het jaar 1920. In die salons kwamen schrijvers, dichters, componisten en musici bij elkaar om te discussiëren, gedachtes te delen en te luisteren naar de muziek die gespeeld werd.

Performers

Violisten als Georges Boulanger, Georges Enescu, Grigoras Dinicu, Fritz Kreisler en Stéphane Grappelli speelden in deze salons. Het waren niet alleen violisten, maar ook echte performers die hun publiek entertainden. De muziek die klonk, was bedoeld als achtergrondbehang, maar het niveau was vaak ongelooflijk hoog. Niet alleen de muziek, ook de musici waren indrukwekkende virtuozen. De gehele salon zat aandachtig te luisteren of te dansen. In 'De Salon' verbindt violist Noa Eyl op komische wijze de verschillende musici en muziekstijlen met elkaar en doet vervlogen tijden herleven.

Improvisaties

De composities worden afgewisseld met improvisaties, sketches en eigen arrangementen. Ook is er veel interactie.

De voorstelling start om 20.30 uur en kaarten zijn te reserveren aan de kassa op het Serviceplein in De Meerpaal (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur), telefonisch via nummer 0321-388770 of via de website van De Meerpaal.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.