Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Muziek

Eerbetoon aan Queen in Underground

Geplaatst op dinsdag 14 februari 2017 19:39
  • Robby Valentine tribute to Queen doet Underground aan. © Valentine Music Productions

pinterestmail

Lelystad - Robby Valentie staat zaterdag 25 februari met zijn band in Poppodium Underground in Lelystad voor een twee uur durende show met de mooiste nummers van Queen.

Valentine scoorde begin jaren negentig met zijn debuutsingle 'Over And Over Again' een grote hit. Zijn titelloze debuutalbum leverde een Zilveren Harp op en succes in Japan. Een droom kwam uit toen zijn held Brian May van Queen hem vroeg het voorprogramma te doen van May’s Duitse solotournee in 1993. Valentine heeft zijn bewondering voor Queen nooit onder stoelen of banken geschoven en de invloed van de Britse groep is dan ook goed te horen in zijn eigen muziek.

Conventies

Dit is voor de Nederlandse en de Britse Queen fanclub reden geweest Valentine meerdere keren op te laten treden op hun beider conventies. Deze shows hebben geleid tot het uitbrengen van Valentine’s tribute album met 24 Queen-nummers. Waar de meeste tribute bands Queen naspelen zoals de band live klonk is zaterdag 25 februari de muziek van Queen te horen zoals het op CD staat. De afwisseling in zang tussen Robby Valentine en Maria Cathatina (Marlies Schuitemaker, Idols) en het perfect naspelen van de mooiste Queen-nummers maken het een indrukwekkende avond.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.