Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Film

Film 'Hacksaw Ridge' draait in bioscoop Agora

Geplaatst op dinsdag 18 april 2017 12:09
  • Hacksaw Ridge. © Filmdepot

pinterestmail

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 25 april de film 'Hacksaw Ridge' in de bioscoop van de Lelystadse Agora.

De film toont het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaargewonde patiënten te laten sterven. Hij wilde uit geloofsovertuiging geen wapen aanraken, laat staan dat hij er één wilde afvuren. Hij mengde zich dus altijd ongewapend in het strijdgewoel. Aanvankelijk leidt dat tot een hoop onbegrip in het trainingskamp. De sergeant ziet hem het liefst vandaag nog vertrekken en zijn medesoldaten verwarren de pacifistische daad met lafheid, waardoor Doss onmiddellijk het mikpunt wordt van pesterijen en spot. Alleen zijn vriendin Dorothy - die op de verpleegkundeafdeling werkt - heeft begrip voor zijn geloofsovertuiging. Uiteindelijk krijgt Doss permissie van de krijgsraad om zonder geweer de Japanse vijand te bestormen.

Niet bepaald populair gemaakt

Mel Gibson heeft zich niet bepaald populair gemaakt met zijn antisemitische uitspraken en overmatige drankgebruik. Ook bij zijn Amerikaanse filmvakbroeders is hij de afgelopen jaren steeds meer in ongenade gevallen, waardoor hij tijdenlang een Hollywood verschoppeling is geweest. Tien jaar na zijn laatste regieklus (de Maya-achtervolgingsfilm Apocalypto) kruipt Gibson eindelijk weer eens een keer achter de camera om een heldhaftig epos te schieten.

Afgerukte armen en benen

Zijn indrukwekkende comeback ‘Hacksaw Ridge’ betreft een waar gebeurd verhaal over de legerdokter Desmond T. Doss die tijdens de slag om Okinawa vijfenzeventig gewonde strijdmakkers uit de frontlinie wegsleepte en hen zo van een gewisse dood redde. Afgerukte armen en benen vliegen door de lucht, darmen puilen uit verscheurde lichamen, hersenweefsel kleeft aan door kogels doorboorde hoofden. Een vuurkanon zet alles wat nog leeft in brand. De lucht ziet zwart, het kabaal is oorverdovend. Het is een hel, dit slagveld, regelrecht afkomstig uit een horrorfilm. Zo ziet Mel Gibson zijn gevechtsscènes graag. ‘Hacksaw Ridge’ is dan ook een brute, adembenemende oorlogsfilm geworden.

De film begint om 20.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.