Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Film

IDFA on Tour komt naar Agora Theater

Geplaatst op maandag 17 april 2017 11:49
  • The Grown-Ups. © Filmdepot

pinterestmail

Lelystad - Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) vindt jaarlijks plaats in november. Vier bekroonde films van het achterliggende jaar gaan dit voorjaar op tournee langs de Nederlandse filmtheaters en bioscopen.

Okkerse & Schop Advocaten brengt in samenwerking met Agora deze IDFA tour naar Lelystad. Zondag 23 april worden in ‘The Best of IDFA on Tour’ vier spraakmakende documentaires vertoond in de Van Wijnen Zaal van het Agora Theater. Het programma duurt zo'n vijfenhalf uur, inclusief pauzes. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. De volgende documentaires worden vertoond: 'The Grown-Ups' (11.00 uur), 'Close Ties' (12.50 uur), 'Plastic China' (13.10 uur) en 'Nowhere to Hide' (15.00 uur).

Dagkaarten

Er zijn alleen dagkaarten te koop. Kaartjes kopen voor een enkele film is niet mogelijk. 'The Grown-Ups' bestaat uit ontroerende en confronterende observaties van vier Chileense volwassenen met Down. Zij zijn klaar voor het echte leven, hun omgeving echter niet. 'Close Ties' biedt een liefdevol portret van een kibbelend echtpaar dat alle stormen lijkt te hebben overleefd. Tijdens een familiediner valt alles op zijn plek. In 'Plastic China' woont Yi Jie met haar familie bij een recyclingfabriekje. Haar wereld bestaat uit bergen plastic afval uit Europa, Amerika en Azië. 'Nowhere to Hide' is een verontrustend ooggetuigenverslag van een Iraakse verpleegkundige en familievader die moet vluchten als zijn woonplaats in handen valt van IS.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.