Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Evenementen

Vier kindercolleges bij Batavialand

Geplaatst op vrijdag 6 juli 2018 17:55
  • Diederik Jekel. © Karen Scheffers

pinterestmail

Lelystad - Waarom is wetenschap belangrijk? Wetenschapsjournalist Diederik Jekel geeft antwoord tijdens één van de vier kindercolleges in Batavialand in Lelystad.

Nieuwsgierige kinderen

De Museumjeugduniversiteit verzorgt samen met Batavialand vier kindercolleges. Nieuwsgierige kinderen tussen de acht en twaalf jaar kunnen vanaf september tot en met december de colleges volgen in Batavialand te Lelystad. Een van deze colleges wordt zelfs verzorgd door wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Wervelende collegereeks

De colleges duren om en nabij een uur en hebben een bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op de Zuiderzee. De sprekers zijn wetenschappers uit de academische wereld, conservatoren of experts uit een bepaald vakgebied. Voor ieder college is een prikkelende vraag het uitgangspunt, waarna de studenten al hun vragen of opmerkingen kunnen afvuren op de sprekers. Het resultaat is een wervelende collegereeks over wetenschap, natuur en Flevoland. De colleges vinden plaats op zondagmiddag om 12.30 uur, te weten op zondag 23 september, 14 oktober, 4 november en 16 december 2018.

Experts aan het woord

Experts van Natuurmonumenten, Waterschap Zuiderzeeland en Staatsbosbeheer geven antwoord op verschillende vragen. Zo vertelt boswachter Mikal Folkertsma over een dag uit zijn leven als boswachter bij de Oostvaardersplassen. Komt Hetty Klavers uitleggen hoe gevaarlijk het is om in Flevoland te wonen en laat Rita Oppenhuizen zien waarom de eilanden van de Marker Wadden goed zijn voor het water. De laatste in de reeks is Diederik Jekel, die antwoord geeft op de vraag: ‘Waarom is wetenschap belangrijk?’

Reserveren

De collegereeks van Batavialand bestaat uit vier colleges en kost 20 euro per reeks. Studenten kunnen zich online direct inschrijven.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.