Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Evenementen

Wildeburg is een weekend vol muzikale creativiteit

Geplaatst op vrijdag 6 juli 2018 09:51
  • Wildeburg in 2016. © Ruben May

  • Wildeburg in 2016. © Ruben May

pinterestmail

Kraggenburg - Het uitverkochte muziekfestival Wildeburg komt voor de derde keer naar Netl de Wildste Tuin. Van donderdag 12 tot en met maandag 16 juli zijn bezoekers uit het hele land welkom voor een weekend vol muzikale en creatieve uitspattingen.

Van vrijdag tot en met zondag komen er vele internationale en Nederlandse artiesten optreden. Daarnaast zijn er meer dan twintig mobiele keukens, plekken om te ontspannen, een marktje en een heuse dorpskrant.

Nieuwe vertoningen

‘Dit jaar komen er weer allerlei nieuwe vertoningen naar het festivaldorp. We zijn alweer bijna een jaar bezig om alle verwachtingen waar te maken en staan ontzettend te trappelen om de poorten te openen,’ aldus Sijmen Stronks, één van de organisatoren van Wildeburg.

Blijvend kunstwerk

Nieuw dit jaar is het blijvend kunstwerk ‘Het Brandpunt’ geheten. Dit is een grote vuurplaats omringd door bomen van staal. Het is een plek om te ontspannen en te inspireren met workshops en sprekers. Het is gemaakt door ATM Modelart, dat vorig jaar ook al het blijvend kunstwerk ‘De Tuureluur’ vervaardigde. Paul Niezen, collega van Stronks: ‘Het Brandpunt is niet alleen voor Wildeburg, maar ook voor Netl een supermooie toevoeging. Ik zie al helemaal voor me hoe hier vele kampvuursessies gehouden gaan worden.’

In populariteit gegroeid

Wildeburg is enorm in populariteit gegroeid sinds het begin. De eerste editie werd bekroond met de ‘Gouden Kabouter’ voor beste nieuw festival. Afgelopen jaar was de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod. Daarom maakte de organisatie dit jaar gebruik van een loting om te bepalen wie kaarten kon kopen. In Nederland is Wildeburg het enige festival dat op deze manier haar kaartverkoop doet.

Netl de Wildste Tuin is van 6 tot en met 19 juli helemaal gereserveerd voor Wildeburg en is alleen toegankelijk met een festivalticket. Wildeburg is een productie van Kultlab. Kultlab organiseert festivals zoals Into the Woods, Wildeburg, Lepeltje Lepeltje, Kannen & Kruiken, Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.