Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Evenementen

Tommy Wieringa te gast in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 14:10
  • Tommy Wieringa. © Gary Doak Photography

pinterestmail

Lelystad - Schrijver Tommy Wieringa is vanavond om 20.00 uur te gast tijdens een literaire avond in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. De schrijver brak in 2005 door met zijn roman 'Joe Speedboot'.

Voor ‘Joe Speedboot’ kreeg Wieringa de Ferdinand Bordewijk Prijs voor verhalend proza. De roman werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil, de Libris Literatuur Prijs, de Literatuurprijs Gerard Walschap en de NS Publieksprijs.

Wieringa's reisverhalen werden gebundeld in ‘Ik was nooit in Isfahaan’ (2006). In 2007 verscheen ‘De dynamica van begeerte’, een aanstekelijk onderzoek naar de oorsprong van begeerte en de grote rol van pornografie in de moderne wereld. Essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad, vaste columns in De Pers en in Hollands Diep.

Libris Literatuurprijs

In 2009 verscheen ‘Caesarion’, dat op de shortlist stond van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013. In 2012 verscheen ‘Dit zijn de namen’, dat werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013.

Voor de Boekenweek 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk ‘Een mooie jonge vrouw’. Na ‘Dit zijn de namen’ vertelt Wieringa opnieuw een migrantengeschiedenis met ‘De dood van Murat Idrissi’ (voorjaar 2017).

'De heilige Rita'

In oktober 2017 verscheen zijn verpletterende roman ‘De heilige Rita’ over een vader en een zoon en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. Een roman over een mannenhuishouding, zo’n anarchistisch vader-zoonhuishouden waarin hij zelf ook opgroeide.

De literaire avond begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek en op de avond zelf aan de zaal. Leden van de bibliotheek krijgen korting op het toegangskaartje. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.