Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Evenementen

Larserbos wordt vriendelijker voor wilde bijen

Geplaatst op Thursday 8 March 2018 13:42
  • De wilde bij. © Landschapsbeheer Flevoland

pinterestmail

Lelystad - Het Larserbos in Lelystad wordt komende zaterdag, tijdens de NL Doet werkdag, een stukje bijvriendelijker gemaakt. Vrijwilligers gaan de wilde bij helpen door speciale struiken te planten en bijenhotels te bouwen.

Het gaat slecht met de bijen

Het is al regelmatig in het nieuws geweest dat het slecht gaat met de bijen. En als het slecht gaat met de bijen, ziet het er voor ons mensen niet best uit. Daarom is deze leuke variant op NL Doet bedacht, NL Zoemt. Samen de handen uit de mouwen steken om de wilde bij te helpen.

Bijen hebben eten nodig en een veilige plek om te wonen. Verschillende soorten struiken en bloemen vol nectar verzorgen een lekkere dis voor de bij en een insectenhotel met gaatjes en hoekjes geeft veiligheid en kinderkamers in overvloed. Tijdens NL Zoemt gaan de vrijwilligers met elkaar heel veel struiken planten en leuke creatieve bijenhotels bouwen om de bij te helpen in Mijn Stukje Natuur in het Larserbos. Kijk hier voor meer informatie over deze leuke klus.

Mijn Stukje Natuur

Bij Mijn Stukje Natuur kan iedereen die het maar wilt een eigen stukje natuur krijgen. En hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Veel mensen genieten van hun eigen stukje natuur om te recreëren, spelen, fotograferen of om nog mooiere natuur te maken.

Mijn Stukje Natuur in het Larserbos is te vinden aan de Zeebiesweg 47 in Lelystad. De klus duurt van 09.00 tot 12.00 uur. Opgeven kan via NL Doet klus 36356.

Lees ook de GroenteKolleM: Werk eens voor de werkbij

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.