Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Evenementen

Batavialand brengt historie tot leven

Geplaatst op zaterdag 10 februari 2018 09:24
  • © Batavialand

pinterestmail

Lelystad - Batavialand organiseert in de voorjaarsvakantie met Springlevend Verleden unieke 17e-eeuwse dagen. Op deze dagen zijn er diverse activiteiten voor het hele gezin. Van zwaardvechten tot het maken van een eigen smeedwerk.

In Batavialand ga je op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis, met water als bittere vijand en als bron van voorspoed als thema. Batavialand bestaat uit een buitengedeelte, ‘de werf’, en een binnengedeelte ‘het museum’. Op de werf beleef je een 17e-eeuws avontuur over oude schepen en ambachten, zie je hoe schepen op authentieke wijze worden gemaakt en ga je aan boord van de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. In het museum leer je spelenderwijs hoe een polder functioneert en kom je alles te weten over de oeroude geschiedenis van Flevoland, met haar jonge polders.

Unieke activiteiten uit de 17e eeuw

Zowel op de werf als in het museum zijn in de voorjaarsvakantie diverse activiteiten rondom het leven in de 17e eeuw. Kijk en doe mee met zwaardvechten, vuur maken, schieten met musket, zeekaart lezen, een muziekworkshop en boekbinden. Maak ambachten jou eigen en leer tijdens een workshop hoe je moet knopen, touw slaat of hoe je ijzer smeed. Natuurlijk mag het werkstuk mee naar huis.

Kijk en leer

Op woensdag 21 en woensdag 28 februari worden er demonstraties kanonschieten gegeven. Hoor en voel het geluid van de 17e eeuw. In het weekend van 17 en 18 februari vinden op de werf de Smedendagen plaats. Vele professionele smeden zijn deze dagen in de smederij aan het werk.

Ontdek Batavialand

Stap met een van onze gidsen op de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. En kom alles te weten over de Batavia en zijn reis. Wil je liever zelf dingen ontdekken? Dat kan met een van onze speurtochten. Ga mee op de ontdekkingsreis ‘Wind in de Zeilen’ en kom alles te weten over de wereld van de zeilende handel. Beleef in de voorjaarsvakantie in Batavialand een topdag vol ontdekkingen en avontuur.
 
Alle activiteiten zijn bij de toegangsprijs van Batavialand inbegrepen. Kijk op www.batavialand.nl voor de toegangsprijzen en voor de activiteiten per dag.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers