Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Evenementen

Oud-beheerder verzorgt lezing over Oostvaardersplassen

Geplaatst op dinsdag 16 februari 2016 12:50
  • De Oostvaardersplassen. © Nico Dijkshoorn

  • Konikpaarden in de Oostvaardersplassen. © BRU/ Egbert Voerman

  • De Oostvaardersplassen. © NDC/ Egbert Voerman

pinterestmail

Lelystad - Oud-beheerder Nico Dijkshoorn verzorgt donderdag 18 februari bij de Natuurhistorische Vereniging een lezing over de Oostvaardersplassen.

Dijkshoorn heeft als  beheerder van de Oostvaardersplassen in de tijd van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders de ontwikkelingen in dit vermaarde natuurterrein van nabij meegemaakt. In deze lezing zal vooral worden ingaan  op de inrichtingsmaatregelen en ontwikkelingen in de periode 1970 -1990. Een periode waarin veel gebeurde.

Dijkje om moerasgebied

In het begin van de zeventiger jaren  werd een dijkje om het moerasgebied aangelegd en werden pompen  geplaatst om te voorkomen dat het gebied zou droogvallen en dichtgroeien met riet. In de jaren tachtig begraasden de grauwe ganzen het riet zo intensief, dat de oppervlakte riet snel afnam. Om verder verdwijnen van het riet tegen te gaan werd eind jaren tachtig een deel van het moeras enkele jaren drooggelegd.

Komst grote grazers

Ook heeft Dijkshoorn de komst van de grote grazers van nabij meegemaakt.

De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het kantoor van Landschapsbeheer Flevoland aan de Botter 14-03 in Lelystad. Ook niet-leden van de KNNV zijn welkom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar n.h.secretaris@lelystad.knnv.nl.

Lees ook:

Oud-beheerder Oostvaardersplassen probeert in uiterste poging tij te keren

Oud-beheerder Oostvaardersplassen heeft zorgen over grote grazers

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.