Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Turnsters GV Lelystad plaatsen zich voor landelijke wedstrijden

Geplaatst op Monday 11 February 2019 14:57
  • © Pixabay

pinterestmail

Lelystad - Turnsters Jinthe Fontein en Esther Smit, beiden lid van Gymnastiek Vereniging Lelystad, hebben zich zaterdag geplaatst voor landelijke wedstrijden. Hierdoor maken zij kans op deelname aan het NK.

Het tweetal deed zaterdag mee aan de districtsfinale 3e divisie turnen dames in Nijmegen. Hier turnden de beste turnsters uit de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland tegen elkaar om een plekje op de landelijke wedstrijden te bemachtigen.

In de eerste wedstrijd turnde namens GVL Jinthe Fontein (instap N3). In alle drie de voorrondes haalde zij een podiumplek, maar helaas had zij wat problemen op het onderdeel rek. Gelukkig waren haar prestaties op de overige drie toestellen erg goed, waardoor Jinthe net geen podiumplaats, maar wel de doorstroming naar de halve finale van het NK behaald heeft. Haar beste toestel was de balk, waar zij eerste op is geworden.

Esther Smit (senior C) moest het in de derde wedstrijd opnemen tegen een  grote groep meiden, waardoor doorstroming halen erg lastig zou worden. Toch lukte dit dankzij een goede wedstrijd en mooi turnen. Ook esther plaatste zich voor de halve finale van het NK.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.