Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Eventing Emmeloord is dagje uit voor hele gezin

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 14:30
  • Beeld van een vorige Eventing Emmeloord. © Annie Damhof

pinterestmail

Bant - De organisatie van Eventing Emmeloord is al volop bezig met het programma voor de vijfde editie van dit evenement. Deze eerste lustrum-editie van Eventing Emmeloord, die gehouden wordt van 26 tot en met 28 juli, is uitgebreid.

Vier categorieën

Het aantal categorieën waar de deelnemers in kunnen uitkomen, is uitgebreid van twee naar vier, en het totale evenement beslaat in 2019 drie dagen in plaats van twee dagen zoals in de voorgaande edities. Er wordt nu ook op zondag een programma geboden voor een breed publiek.

Nevenactiviteiten

Het evenement vindt weer plaats in en om het Kuinderbos. Naast prachtige paardensport kunnen bezoekers ook dit jaar weer genieten van tal van nevenactiviteiten. De organisatie is al weer druk bezig om daarvoor een aantrekkelijk programma samen te stellen. Zo is er weer een landlevenmarkt, 4X4-rijden, een aantrekkelijk strodorp, demonstraties met onder anderen jachthonden, schaapscheren en boomstam slepen met paarden en natuurlijk foodtrucks voor een hapje en drankje.

Ook voor de kleinste bezoekers zijn al veel leuke activiteiten gepland, zoals het kabouterpad, pannakooi, klimtoren en ponyrijden. Deze activiteiten zijn dit jaar niet alleen op zaterdag 27 juli, de dag dat ook de spectaculaire cross is gepland, maar ook op zondag 28 juli. Zondag staat onder anderen het Nederlands Kampioenschap horseboarding op het programma.

Paardensportspektakel

Eventing Emmeloord is natuurlijk ook en vooral een internationaal paardensportspektakel. Met op vrijdag dressuur- en springwedstrijden, en op zaterdag de spectaculaire cross-country, en op zondag nogmaals springen. De wedstrijd kent in 2019 vier klassen, voor de kenners: CIC 2*-lang en -kort, en CIC 3*-lang en -kort.

Een groot deel van de hindernissen, waaronder de spectaculaire waterhindernis, is te zien vanaf het voor publiek toegankelijke deel.

Het deelnemersveld kent uiteraard vertegenwoordigers uit Nederland, met natuurlijk de Flevolandse (olympisch) amazone Alice Naber, maar ook Duitsland en België zullen traditiegetrouw ruim zijn vertegenwoordigd. Ook verwacht de organisatie weer deelnemers uit onder anderen Scandinavië en Oost Europa. Omdat veel ruiters pas op het laatste moment inschrijven, is het juiste aantal deelnemers nog niet bekend.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.