Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Flevoruiter Dorien Luteijn wordt met nationaal team achtste op EK voltige

Geplaatst op maandag 6 augustus 2018 21:05
  • Het Nederlandse team. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Kaposvár - Flevoruiter Dorien Luteijn uit Swifterbant is zondag met het Nederlands juniorenteam op een eervolle achtste plaats geëindigd tijdens het Europees kampioenschap voltige in het Hongaarse Kaposvár.

Na de plicht op donderdag stond het team achtste en na de kür op zaterdag zakte het team naar de tiende plaats. Maar tijdens de finale op zondag liet het team zien wat het waard is: de meiden scoorden een 6.961 wat een prachtige achtste plaats opleverde.

Het Nederlands Juniorenteam bestaat uit zeven voltigeurs in de leeftijd van 11 tot 17 jaar, die uit verschillende streken in Nederland komen. Zij trainen bij hun thuisvereniging en daarnaast met het team op het paard Joliet van Matty Irausquin. Helaas raakte Joliet twee weken voor vertrek geblesseerd waardoor zij niet mee kon naar Hongarije. Gelukkig kon een Hongaars paard geregeld worden dat startgerechtigd was voor het EK, zodat toch afgereisd kon worden naar Hongarije.

Twee dagen voor de start konden de voltigeurs kennis maken met het Hongaarse paard Zacharias. Tijdens de plicht op donderdag moesten de voltigeurs nog wennen aan het paard en vielen de oefeningen van de laatste voltigeur buiten de tijd. Ook bij de kür op zaterdag was de onwennigheid te zien. Hoewel het niet slecht ging, kun je je op dit niveau niet veel fouten permitteren. Tijdens de finale op zondag echter stapte het team daaroverheen met als mooi resultaat een achtste plek.

  • gallerij afbeelding

    Het Nederlands juniorenteam in actie. © Arjen van de Spek

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.