Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Harderstrand wordt in orde gemaakt voor NK Beach Handball

Geplaatst op Thursday 5 July 2018 15:37
  • Het Harderstrand ligt klaar voor het NK Beach Handball. © @Flevozwemwater

pinterestmail

Biddinghuizen - Op het Harderstrand bij Biddinghuizen wordt alles in orde gemaakt voor het NK Beach Handball. Dit sportevenement vindt zaterdag en zondag plaats bij Molecaten Park Flevostrand.

Tachtig teams uit tien verschillende (leeftijds)categorieën, van D-jeugd tot senioren, strijden om de landstitel.

Tijdens de Beach Tour van het Nederlands Handbal Verbond hebben teams op verschillende toernooien door het land punten kunnen vergaren. Per leeftijdscategorie heeft de top-8 een plaats op het NK Beach Handball weten te bemachtigen.

Jeugdteams

De in juni afgelopen Beach Tour kon rekenen op een record aantal deelnemende jeugdteams, waardoor de groei van de zandtak van de handbalsport ook aan de onderkant aanhoudt. Het deelnemersveld is heel divers. Van Groningen tot Limburg: uitblinkende teams uit heel Nederland strijken dit weekend neer op het Flevolandse zand. 

Op zaterdag 7 juli staan alle groepswedstrijden gepland. De jongste jeugd, de D-jeugd, speelt in de namiddag de finale. De rest van het deelnemersveld vervolgt op zondagochtend het gevecht om de beker. Het NHV heeft een extra speelronde - de kwartfinale - toegevoegd aan het speelschema, waardoor ieder team over twee dagen zes topwedstrijden speelt.

Seniorenfinales

Zondagmiddag staan de spectaculaire seniorenfinales op het centrecourt gepland. Bij de dames wordt titelhouder Westsite uit Amsterdam, dat in de European Beach Tour zilver greep, gezien als de grote favoriet. Ook aan de mannenkant mikt landskampioen Hiekka Hauskaa op titelprolongatie. De formatie in het oranje kan rekenen op de inbreng van een hoop topspelers die in de zaal onder meer actief zijn in de eredivisie en BENE-League.

De wedstrijden op het centrecourt worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Handbal Nederland. Bekijk het programmaboekje met het volledige wedstrijdschema.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.