Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Leisure World Kerstloop breidt uit met een bedrijvenloop

Geplaatst op Thursday 17 May 2018 09:56
  • De Kerstloop in Dronten. © Geraldine Nikkels

pinterestmail

Dronten - De Leisure World Kerstloop in Dronten breidt dit jaar uit met een bedrijvenloop. Het grootste regionale hardloopevenement in Flevoland vindt plaats op zondag 16 december.

'De bedrijvenloop is een prachtige uitbreiding van het programma', vertelt Allert Everts van de organiserende atletiekvereniging AV Flevo Delta. 

De uitbreiding past in de visie om de Leisure World Kerstloop de komende jaren te laten groeien tot een meerdaags evenement en valt samen met de samenwerking met Sport-Art, dat ook de presentatie van het magazine Sport & Life op de wedstrijddag zal houden. Everts: 'De verplaatsing van zaterdag naar zondag in 2017 was een eerste stap, de toevoeging van de bedrijvenloop een hele mooie tweede'.

‘Goed voorbeeld doet goed volgen’

Qua opzet spiegelt de organisatie aan gerenommeerde hardloopevenementen als de Cascade-run en de Fish-Potato run. “Om het simpel en duidelijk te houden voor bedrijven die willen deelnemen hebben we gekozen voor een laagdrempelig inschrijfniveau. Elk team moet uit minimaal drie en maximaal vijf personen bestaan. Dit mogen ook gemengde teams (mannen en vrouwen) zijn. Om gemengde en damesteams gelijke kansen te geven ten opzichte van herenteams wordt de tijd van vrouwelijke teamleden met 10 procent verminderd”, zo licht Everts toe. 

Teams

Teams kunnen bij inschrijving kiezen voor twee afstanden: de Praxis 5 kilometerloop of de Autoschade Dronten 10 kilometerloop. Bedrijven mogen met meerdere teams starten. De individuele prestaties tellen (uiteraard) ook mee in het afstandsklassement.

Tijden

De totaaltijd per team wordt bepaald door de netto-tijden van de drie beste lopers per bedrijfsteam bij elkaar op te tellen. 
De beste drie teams per afstand (5 en 10 km) krijgen een beker overhandigd. De winnaar ontvangt bovendien ook nog een wisselbeker. Daarnaast krijgt elke deelnemer een bijzondere herinnering en staat er voor iedere deelnemer aan de bedrijvenloop na afloop een hapje en een drankje klaar.

Sportiviteit en ondernemerschap

Om het team en het bedrijf dat meeloopt extra herkenbaarheid te geven mogen de teams in bedrijfskleding lopen. Tot slot geeft de organisatie bedrijventeams graag de gelegenheid gratis deel te nemen aan de testlopen bij AV Flevo Delta. Everts: 'Sport verbindt. Als team lopen is anders dan individueel deelnemen. Gezamenlijk trainen vergroot de teambuilding. Het samen meedoen aan de Leisure World Kerstloop zal zowel voor, tijdens als na de wedstrijd zorgen voor een onvergetelijk herinnering die op de werkplek nog vaak besproken zal worden. Het stimuleert niet alleen de gezondheid en vitaliteit van het personeel, maar het zal medewerkers ook dichterbij elkaar brengen waardoor de sfeer op de werkvloer blijvend positief beïnvloed zal worden. Sportiviteit en ondernemerschap vinden elkaar bij deze bedrijvenloop'.

Mail voor meer informatie of vragen over de Bedrijvenrun naar info@kerstloopdronten.nl .

  • gallerij afbeelding

    De Kerstloop in Dronten. © Geraldine Nikkels

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.