Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Actueel

Lelystadse as is spil in team Almeerse hockeyclub

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 14:35
  • © Hans Offermans

pinterestmail

Lelystad - Drie Lelystadse dames vormen de sterke as van het meiden A1-team van de Almeerse hockeyclub. Tot volle tevredenheid van trainer, coach en medespeelsters.

Al sinds de start in september vorig jaar zijn Fleur Offerman, Nicole Boer en Rebecca van Hoepen vaste waarden in het team.

Ze hebben zich, ieder met hun eigen kwaliteit, probleemloos gehandhaafd in dit sterke team dat uitkomt in de Super A klasse van de hockeybond.

Fabelachtige reflex

Nicole Boer, de keepster, heeft een fabelachtige reflex en geeft rust aan de verdediging. Fleur Offerman speelt op het middenveld, heeft een goed spelinzicht en maakt, als echte teamspeelster, een hoop ‘vuile’ meters over het hele veld.

Kiezelhard schot

Rebecca van Hoepen, een geboren spits, is bij uitvallen razend snel en heeft een kiezelhard schot, vooral in haar backhand.

Binnen de Almeerse hockeyclub zijn ze best blij met de ‘import’ meiden, maar aan het eind van dit seizoen zal in ieder geval Nicole overgaan naar de dames van de Almeerse terwijl Fleur en Rebecca nog één jaar A junior blijven.

Daarnaast zullen de verschillende studies gaan bepalen op welke wijze de meiden nog beschikbaar kunnen zijn voor de hoogste teams.

Rebecca zit al op de opleiding ‘Sport en Bewegen’ in Zwolle en Nicole en Fleur gaan in Amsterdam studeren; Nicole gaat aan de VU geneeskunde doen en Fleur Hotelmanagement.

Voorlopig gaat deze as nog een paar keer gas geven om in de matig gestarte competitie hoger te eindigen dan de vierde plaats, waar het team nu staat.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.