Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Shoganai-judoka's Noa Opstal en Rodin Vos districtskampioen onder 12 jaar

Geplaatst op maandag 16 april 2018 10:30
  • Rodin Vos. © F. Vos

pinterestmail

Markelo - Twee judoka's van Shoganai Judo Dronten onder de twaalf jaar wisten hun mannetje te staan op de Districtskampioenschappen Oost Nederland. Noa Opstal en Rodin Vos van Shoganai Judo Dronten zijn kampioen geworden.

De Districtskampioenschappen onder 12 jaar gelden niet als kwalificatie voor een Nederlands Kampioenschap, maar zijn een mooie graadmeter voor aankomend jong talent.

Noa Opstal (-40 kg) won al haar drie partijen en veroverde zo het goud. De 7-jarige Rodin Vos (-24 kg) slaagde erin vier partijen op zijn naam te zetten.

Zilveren en bronzen plakken 

Zilver werd gewonnen door Roos Tillema (-36 kg), Bram Wiersma (-30 kg) en Yoëlla Bax (-40 kg). Het brons was voor Max Tillema en Sander Commandeur, beiden wonnen vier partijen in de -38 kg, en Quinty Bloemendaal (-40 kg). 

Yorben de Waal werd vijfde in de -38 kg met drie gewonnen partijen. Ook Michelle Bloemendaal en Arjen Varisli leverden prima strijd, maar kwamen niet op het podium.

Special Needs World Judo Games 

In Beverwijk kwamen Kayleigh Heerikhuisen en Gert-Jan Vlijm in actie op de Special Needs World Judo Games. Kayleigh had geen tegenstander in haar eigen klasse (-70 kg) en werd met de enige deelneemster in de -78 kg samengevoegd. Helaas verloor Kayleigh beide partijen en eindigde derhalve als tweede. Gert-Jan Vlijm (-90 kg) won drie en verloor twee partijen en ontving de bronzen plak. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.