Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Dronten is klaar voor de Zuiderzeeronde

Geplaatst op donderdag 12 april 2018 16:00
  • Klassiek beeld uit de Zuiderzeeronde. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - Dronten is klaar voor de Dronterland Zuiderzeeronde. Zaterdag vindt alweer de zevende editie plaats van deze wielerwedstrijd voor jonge wielrenners.

De voorbereidingen van dit wielerevenement in Dronten en Oostelijk Flevoland zijn nagenoeg afgerond.

De Zuiderzeeronde bestaat uit een klassieke wedstrijd voor junioren (zestien en zeventien jaar) en elite/beloften onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek.

Clubcompetitie

De wedstrijd van de elite/belofte renners maakt deel uit van een tiental wedstrijden verreden in het kader van de clubcompetitie wielrennen. Bij beide wedstrijden, met start en finish in Dronten, staan 150 renners afkomstig uit heel Nederland aan de start. 

Het parcours van de wedstrijden over respectievelijk 120 en 180 kilometer loopt door geheel Oostelijk Flevoland. Na een grote ronde door de polder worden beide wedstrijden afgesloten met enkele plaatselijke omlopen in Dronten. De finish van de wedstrijden is op De Oost in Dronten. De wedstrijden starten vanuit De Meerpaal. Dit mag een unieke startplaats voor het peloton worden genoemd.

’s Middags om 14.00 uur rijden ook amateurs met een KNWU-licentie een wedstrijd, het Criterium van Dronten. Deze wedstrijd over een afstand van vijftig kilometer wordt verreden op een parcours rond de Oost. 

Renners uit Flevoland

Een peloton van ongeveer zestig renners verschijnt hierbij aan de start. Dit deelnemersveld telt ook enkele renners uit Flevoland.

De Stichting Activiteiten Dronten houdt ‘s middags - van 13.00 tot 16.00 uur - op het Meerpaalplein het evenement ‘Het Wielenplein’; dit bestaat uit mini-fietswedstrijden op bijzondere tweewielers voor jong en oud.

De organisatie van de Zuiderzeeronde hoopt zaterdag op een grote publieke belangstelling voor deze wielerdag in Dronten.

Voor meer informatie ovkunnen belangstellenden een kijkje nemen op de website van het evenement: www.zuiderzeeronde.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.