Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Dronterland Survivalrun pakt uit bij jubileumeditie

Geplaatst op donderdag 1 februari 2018 15:22
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - De Dronterland Survivalrun jubileert. Zondag 27 mei wordt de vijfde editie gehouden. De finish is - met een spectaculaire eindhindernis - op het Meerpaalplein.

De Stichting Dronterland Survival Run heeft de afgelopen vier jaar vier keer de inmiddels landelijk bekende Dronterlandrun gehouden.

Omdat door deze naam niet altijd voor iedereen duidelijk is dat het om een survivalrun gaat, heeft het bestuur van de Dronterland Survivalrun besloten om voor de vijfde editie de naam te wijzigen in Dronterland Survivalrun.

Nieuw logo en nieuwe site

Er zijn een nieuw logo en een nieuwe website voor het evenement.

De Dronterland Survivalrun wordt gehouden op zondag 27 mei. Net als vorig jaar is de start op het terrein van ASVD Korfbal. De finish is dit jaar op het Meerpaalplein, waar het dan ook koopzondag is. Met onder andere een houthakhindernis en een spectaculaire eindhindernis zijn de deelnemers goed in actie te zien.

Leuke hindernis

Voor kinderen die komen kijken is er op het plein een leuke hindernis, zodat ze zelf de survivalsport een beetje kunnen ervaren. Wie dit jaar zelf mee wil doen met de Dronterland Survivalrun mag de datum van 1 februari in zijn of haar agenda zetten, want dan gaat de inschrijving voor de jubileumeditie van start. Twaalfhonderd deelnemers kunnen zich vanaf die datum aanmelden in verschillende categorieën. Er zijn drie afstanden: vijf, acht en - nieuw, voor de echte fanatiekelingen - twaalf kilometer.

Vrijwilligers

Om de Dronterland Survivalrun net als voorgaande jaren weer tot een succes te maken kan de organisatie niet zonder helpende handen. Zowel in de voorbereiding als (vooral) op de dag zelf zijn er vele vrijwilligers nodig bij verschillende werkzaamheden.

Sponsoren zijn welkom

Vanwege de sterke groei in omvang zijn sponsoren welkom. De organisatie hoopt een aantal nieuwe sponsoren te mogen verwelkomen op het spectaculaire sportevenement. ‘Met een bezienswaardige finishlocatie in het centrum op een koopzondag kunnen wij nog meer exposure geven aan onze sponsors,’ aldus de organisatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.