Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Zware omstandigheden tijdens de Slag om de Zaan

Geplaatst op zondag 16 april 2017 14:42
  • © Anton Attema

  • © Anton Attema

  • © Anton Attema

pinterestmail

Rutten/Zaandam - Drie dames sloeproeiteams uit de polder verschenen aan de start van de 14e Slag om de Zaan in Zaandam.

GIA Light en Zusje uit Rutten en de Mare Australis van de Zuyderzeeroeiers uit Tollebeek. Met een roeitijd van 2:01:14 uur behaalde de GIA Light een tevreden 4e plaats, de Mare Australis werd 8e in een roeitijd van 2:08:40 uur en GIA’s Zusje werd 14e met een roeitijd van 2:15:39 uur.

De Slag om de Zaan is een wedstrijd van ruim 16 kilometer waarvan de start en finish plaatsvinden bij de voormalige chocoladefabriek van Verkade. Via de Zaanse Schans wordt er naar Wormerveer geroeid alwaar het keerpunt ligt voor de weg terug naar Zaandam. De weersomstandigheden waren zeer wisselend en zwaar. Het weer varieerde van zonnig naar harde wind en een klein buitje. De GIA Light voer onder leiding van stuurman Henk van de Burg. Voor Henk was het zijn eerste ervaring als stuurman. Voor de Mare Australis was het de beurt aan gaststuurman Wilco de Koning.   

Ook de Rietroeiers kwamen in actie tijdens de Slag om de Zaan. Met de Serdon behaalden zij in een roeitijd van 2:00:49 uur een teleurstellende 12e plaats.

De volgende wedstrijd welke meetelt voor het Nederlands Kampioenschap is de Roeirace in Lemmer op 13 mei. Hieraan zullen alle polderploegen deelnemen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.