Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

SVM moet derby tegen favoriet Bant winnen om uit de zorgen te blijven

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017 08:30
  • In de vorige confrontatie ging Bant er tegen SVM Marknesse met de volle winst vandoor. © Vedapress

pinterestmail

Emmeloord - De derby's tussen de voetbalclubs uit de dorpen in de Noordoostpolder blijven ieder seizoen aantrekkelijk. Naast de 'poldereer' zijn de punten ook vaak van belang. Dat is zaterdag ook zo als Bant gastheer is voor SVM Marknesse.

Het is geen wedstrijd waarbij de eer op het spel staat. Inzet is meer het behoud van de plaats in de Derde klasse. Bant staat weliswaar in de middenmoot, maar heeft nog punten nodig om buiten de gevarenzone te blijven.

SVM Marknesse is al wekelijks gewikkeld in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat momenteel op de elfde plaats en is dus nog niet veilig.

De vorige confrontatie tussen beide polderploegen eindigde in een nipte overwinning van Bant (2-3) dat toen nog omhoog keek. Bant kende toen een goede periode en haalde uit de eerste acht wedstrijden zestien punten. Daarna ging het aanzienlijk minder. Uit de volgende zes wedstrijden werden slechts vier punten verzameld. Daardoor is een hoge klassering op de ranglijst inmiddels verloren gegaan.

Bij SVM gaat het de laatste weken beter. De ploeg haalde uit de eerste acht wedstrijden slechts 6 punten, maar sprokkelde in de laatste zes wedstrijden al negen punten bij elkaar. Nog te weinig om veilig te zijn, maar winnen in Bant komende zaterdag scheelt wellicht een paar plaatsen op de ranglijst.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.