Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Team Heiner Talents doen mee aan de Volvo Ocean Race in 2020

Geplaatst op donderdag 16 februari 2017 12:25
  • Een aantal Team Heiner Talents in actie. © Laurens Morel

pinterestmail

Lelystad - De Team Heiner Talents nemen, met een eigen team, deel aan de Volvo Ocean Race 2020. Deze jonge zeilers - tussen de 18 en 23 jaar - worden sinds 2011 opgeleid door Team Heiner uit Lelystad.

Nationale en internationale zeiltop

Het opleidingsprogramma is erop gericht om het talent van jongeren maximaal te ontwikkelen en daarmee een groot verschil te maken. Veel talents zijn inmiddels doorgedrongen tot de nationale en internationale zeiltop. Team Heiner Talents hebben onder meer deelgenomen aan de Fastnet Race, de Rolex Big Boat series, de Middle Sea Race en de Sydney Hobart Race, maar zijn ook actief in het Olympisch zeilen, optimist coaching en onderhoud van grote wedstrijdboten.

Maximale resultaat halen uit eigen talent

De essentie van het talentprogramma is om jongeren in staat te stellen het maximale resultaat te halen met hun eigen talent. Met de juiste ondersteuning zijn zij in staat gebleken om zichzelf voortdurend te verbeteren. Daarom gaan de Team Heiner Talents in 2020 mee doen aan de Volvo Ocean Race.

Waarschijnlijk het jongste team ooit

Het team dat de Volvo Ocean Race zeilt zal voor 100 procent uit Talents bestaan. Daarmee zal het waarschijnlijk het jongste team ooit worden dat aan deze prestigieuze zeilrace deelneemt. Het team zal alle taken aan boord zelf doen. Dat betekent dat de Team Heiner Talents zelf alle posities beheersen, van voordekker tot navigator. Er zullen geen zeilers aan boord stappen, die niet zelf ook het Team Heiner Talents programma hebben gevolgd. Alleen die zeilers die zich in dit programma voldoende als persoon en op zeiltechnisch vlak hebben ontwikkeld om veilig de wereld rond te kunnen zeilen, worden geselecteerd. Komende tijd zet Team Heiner de talentenopleiding ook internationaal op. De verwachting is dat het merendeel van het team dat de Volvo Ocean Race gaat zeilen Nederlands is.

Voorbereiding op grotere boten

De Team Heiner Talents hebben vanaf nu nog 3,5 jaar de tijd om zich voor te bereiden. Zij hebben tot nu toe veel gezeild op de J109 en Max Fun 35, en met eigenaren op 40+ ft boten. De volgende stap is om op grotere en speciale boten te varen, zoals onder andere de Team Heiner 38 met haar canting keel, de Volvo 60, ‘Team Heiner One’ - voormalig Tyco uit de 2001/2002 VOR - en daarna de boot die door de Volvo Ocean Race wordt uitgekozen voor 2020. Ook de meerdaagse trainingen op zee worden uitgebreid.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.