Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Dronterlandrun staat weer op de kalender

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 18:14
  • De Dronterlandrun werd in 2015 voor het laatst gehouden. © Fotostudio Wierd

  • Dronterlandrun 2015. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - De Stichting Dronterlandrun gaat toch weer een survivalrun organiseren. Vooralsnog is zondag 21 mei de datum waarop de derde editie van de Dronterlandrun wordt gehouden. Vorig jaar kon de run niet doorgaan.

Honderden deelnemers

De eerste twee edities werden een succes. Honderden mensen namen deel aan de survivalrun. Klimmen, klauteren, een nat pak halen en uitgeput de finish halen, het hoorde er allemaal bij.

Obstakels

Bij een survivalrun gaat het erom een parcours zo snel mogelijk af te leggen. Onderweg komen de deelnemers obstakels tegen die allemaal moeten worden genomen. Bij de survivalrun gaat het vooral om discipline, doorzettingsvermogen, enthousiasme, uithoudingsvermogen, souplesse en plezier.

Zowel jeugd als ouderen kunnen deelnemen. In de afgelopen jaren zijn dergelijke sportieve happenings enorm populair geworden. De Dronterlandrun was daarop geen uitzondering.

Broedseizoen

Dat het in 2016 niet kon worden gehouden kwam omdat de organisatie het niet eens werd met Staatsbosbeheer over het parcours. De Dronterlandrun zou in het broedseizoen worden gehouden en Staatsbosbeheer stelde strenge eisen. Men kwam er niet uit. Dit jaar mogen op zondag 21 mei zo'n duizend deelnemers de krachten meten in het Wisentbos.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.