Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Jeugd SC Emmeloord leeft zich uit met watervoetbal

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 17:36
  • © Justin Berendsen Fotografie

  • © Justin Berendsen Fotografie

  • © Justin Berendsen Fotografie

pinterestmail

Emmeloord - Aqua soccer heet het. Of gewoon watervoetbal. De jeugd van SC Emmeloord vermaakte zich in de kerstvakantie met deze nieuwe activiteit in Het Bosbad. Er werd zelfs een toernooi gespeeld.

Het spel zonder doelman wordt 4 tegen 4 gespeeld in een klein laagje water van 15 centimeter. De afmetingen van het speelveld zijn ongeveer 15 x 20 meter.

Officieel is de speeltijd 8 minuten maar door de grote deelname van de SCE-jeugd is de speeltijd in Het Bosbad teruggebracht naar ongeveer 4 minuten. De doelen zijn afgebakend. De techniek is heel anders dan bij het gewone voetbal en levert daardoor verrassende winnaars op .

Woensdag was het watervoetbaltoernooi voor de jeugdvoetballertjes onder de 11 en 9 jaar en op vrijdag voor de SCE-voetballers onder de 13 jaar.

Na afloop mochten de jeugdige voetballers vrij zwemmen en van alle zwemmaterialen gebruik maken.

De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert voor alle jeugdleden van SC Emmeloord het hele jaar door activiteiten naast het voetbal. De volgende activiteit, het FIFA-toernooi, staat 28 januari op het programma.

Het watervoetbaltoernooi is enthousiast ontvangen en staat volgend jaar weer op het programma.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.