Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

VENO organiseert zaalvoetbaltoernooi met Amerikaans sausje

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 15:05
  • Zaalvoetbal © Ineke Heijting

pinterestmail

Vollenhove - SV Veno organiseert op 13, 14 en 15 januari samen met verkeersschool Post en autobedrijf Christiaan voor de 24e keer een groot regionaal zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Burght.

Deze indoorhappening onderscheidt zich van de andere zaalvoetbaltoernooien door het Amerikaanse tintje dat in enkele spelregels zit. Zo wordt tijdens iedere wedstrijd gedurende enkele, van te voren vastgestelde periodes, muziek in de sporthal afgespeeld.

Voor de spelende teams is het zaak om tijdens dit muzikale intermezzo te scoren, want ieder doelpunt is op dat moment een dubbelteller.

Verder worden op de finaledag de wedstrijden bij gelijke stand niet beslist door de traditionele strafschoppen maar door shoot-outs. De spelers komen dan nadrukkelijk in de schijnwerpers te staan en mogen vanaf de middenstip proberen de concurrerende keeper binnen 5 seconden te verschalken. Het publiek waardeert deze extraatjes altijd enorm.

Voorronden

De voorronden van het toernooi worden gespeeld op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari van 19.00 tot 22.30 uur. Op vrijdag 13 januari zal het eerste team van Veno het opnemen tegen Flevo Boys 2, Blankenham, Kraggenburg en Tonego.

Het tweede team van Veno zal op zaterdag 14 januari aantreden tegen Lemmer, R.K.O., Willemsoord en titelverdediger Emmeloord.

De nummers 1 tot en met 3 van iedere poule plaatsen zich voor de grote finaledag op zondag 15 januari. Totaal 6 verenigingen gaan dan vanaf 13.30 uur uitmaken wie zich dit jaar winnaar mag noemen. Na het afwerken van twee finalepoules staat de strijd om de derde en vierde plaats gepland om ongeveer 16.45 uur. De grote finale vindt plaats om 17.00 uur. Om ongeveer 18.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Op zondagmiddag zal na afloop van de wedstrijden het publiek in de foyer kunnen genieten van muzikaal entertainment door de tweemans formatie "Sowieso".

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.