Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Eventing Emmeloord krijgt vervolg in juli 2017

Geplaatst op zondag 20 november 2016 21:16
  • Ook in het nieuwe jaar is Eventing Emmeloord in het Kuinderbos te vinden. © Vedapress

pinterestmail

Bant - Na twee succesvolle edities van Eventing Emmeloord, komt er ook een derde editie van het paardensportevenement. Op vrijdag 14 juli en zaterdag 15 juli 2017 worden de paarden weer in het Kuinderbos verwacht.

Er wordt dan een korte en een lange 1* en een korte en een lange 2* wedstrijd gehouden.

75-jarig jubileum inpoldering

In hetzelfde weekeinde wordt ook het 75-jarige jubileum van de inpoldering van de Noordoostpolder gevierd en dat vindt de organisatie een prima aanleiding om aanvullende activiteiten te organiseren rondom Eventing Emmeloord. Afgelopen zomer kwamen bijna negentig ruiters uit binnen- en buitenland uit in de disciplines dressuur, springen en cross-country.

Eerste voorbereidingen

De organisatie is al begonnen met de eerste voorbereidingen. Zo zijn de eerste schetsen voor de nieuwe hindernissen gemaakt en heeft het eerste overleg met groene gastheer Staatsbosbeheer inmiddels plaatsgevonden. Ook Staatsbosbeheer heeft ingestemd met de vervroegde datum en geeft aan dat het geen consequenties heeft voor de flora en fauna in het Kuinderbos.

Eventing Emmeloord in het Kuinderbos trok afgelopen jaar een kleine zevenduizend bezoekers. Het traject viel in de smaak bij zowel de deelnemers als het publiek.

Succesvolle tweede editie

'We kijken terug op een succesvolle tweede editie,' liet Harry Koopman namens de organisatie weten. 'Samen met onze sponsoren, vrijwilligers en alle andere betrokkenen kijken we als stichtingsbestuur met veel enthousiasme uit naar de volgende editie.'

Vrijwilligers gezocht

Eventing Emmeloord is nog op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het organiseren van dit internationale paardenevenement. Aanmelden kan via: eventingemmeloord.nl/vrijwilliger-worden.

Kijk voor meer informatie op de website van Eventing Emmeloord.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.