Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Tweede editie Eventing Emmeloord in Kuinderbos

Geplaatst op vrijdag 15 juli 2016 09:04
  • Alice Naber-Lozeman tijdens de eerste editie van Eventing Emmeloord in 2015. © Eventing Emmeloord

pinterestmail

Bant - Het Kuinderbos in de gemeente Noordoostpolder is vrijdag 29 en zaterdag 30 juli opnieuw het decor voor Eventing Emmeloord.

Dit internationale, grootschalige paardensportevenement zet Noordoostpolder op de kaart. Daarom verstrekt de gemeente een subsidie van € 20.000,- om het evenement mede mogelijk te maken.

Verschillende aspecten

Eventing is een olympische discipline in de paardensport waarbij verschillende aspecten aan bod komen. In totaal komen 70 combinaties in actie. Het paard en de ruiter moeten een dressuurproef, een terreinproef (Cross Country) en een springparcours rijden. Daarnaast vinden er in het Kuinderbos verschillende activiteiten plaats voor bezoekers, van jong tot oud. Zo kan de jeugd kennismaken met paardrijden en zijn er standjes waar bedrijven zich presenteren.

Goede gebiedspromotie

De organisatie verwacht dat er tussen de 5.000 en 7.500 bezoekers naar het evenement komen. Veel bezoekers komen van buiten de polder. Het is ook een aantrekkelijk evenement voor de inwoners van Noordoostpolder. Daarnaast komen er vele ruiters uit het buitenland. Een mooie kans voor de toeristische sector om zich stevig te profileren.

 

Samenwerking tussen partijen

Verschillende partijen, vrijwilligers en ondernemers uit Noordoostpolder helpen mee om Eventing Emmeloord tot een succes te maken. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer maken verschillende partijen het parcours in het Kuinderbos gereed en doen verschillende bedrijven uit Noordoostpolder mee aan het evenement. De gemeente ondersteunt deze samenwerking. Ook de Provincie Flevoland ondersteunt het evenement financieel.

 

Ook hardlopend een uitdaging

Nadat de laatste ruiter het parcours heeft afgelegd, is het mogelijk om op zaterdag
30 juli deel te nemen aan de ‘Strandhoeve Horsetacle Run’ in het Kuinderbos. Dit is hardlopen in combinatie met het nemen van obstakels.
Meer informatie is te vinden op www.eventingemmeloord.nl

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.