Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Actueel

Flying Boules boekt goede resultaten

Geplaatst op dinsdag 2 februari 2016 14:55
  • Jeu de boules. © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - De wedstrijdspelers van Jeu de Boulesvereniging The Flying Boules uit Emmeloord hebben afgelopen zaterdag in Steenwijk een uitstekend resultaat neergezet.

In een sterk bezet toernooi wist het team Jeroen Knol / Evert Onink een eervolle vierde plaats te behalen, terwijl ook de andere Emmeloordse teams in de top om de prijzen streden.

Het toernooi werd georganiseerd door Petanque-vereniging De But '84 uit Steenwijk en werd gespeeld in de prachtige hal van de club, met uitstekende verlichting en een nog betere verwarming, wat op deze koude, winderige en regenachtige dag goed uitkwam.

Het toernooi was opengesteld voor doublettes (vaste tweetallen) en werd gespeeld volgens de regels: winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers. Behalve de gewonnen wedstrijden en de behaalde punten werd ook een 'weerstandscijfer' meegeteld (dat wil zeggen extra plus- of minpunten aan de hand van de sterkte van de overwonnen tegenstanders).

Het team Jeroen Knol / Evert Onink won vier van zijn vijf partijen (+27 punten) en legde beslag op de vierde plaats. Als het weerstandscijfer niet was meegewogen, had dit team zelfs op de tweede plaats gestaan, direct achter het enige team dat alle vijf partijen wist te winnen. Voor een team dat voor het eerste jaar met een landelijke wedstrijdlicentie speelt was dit een uitstekende prestatie.

Het team Teake Dijkstra / Jos van Nus won ook vier van zijn vijf partijen (+12 punten), maar viel door het meegetelde weerstandscijfer net niet in de prijzen.

Het team Dirk Kogelman / John Knol speelde zijn partijen op het scherpst van de snede. Zij wisten drie van de vijf partijen te winnen, waarbij telkens tot de laatste boule om de overwinning gevochten moest worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.