Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Naber achtste op zonnig Eventing

Geplaatst op zaterdag 8 augustus 2015 20:17
Laatste wijziging: 8 augustus 2015 20:47
  • © Vedapress

  • © Vedapress

  • © Vedapress

pinterestmail

Bant - Het waren warme dagen, maar het paardensportevenement Eventing Emmeloord in het Kuinderbos is prima verlopen. De winst in de hoogste klasse ging naar de Duitse Stephanie Böhe met haar paard Simple Smile.

Sanna Siltakorpi uit Finland is in de klasse CIC2* winnaar geworden van de eerste editie van Eventing Emmeloord in het Kuinderbos. Stephanie Bohe uit Duitsland won in de klasse CIC1*. Beste Nederlanders waren Nick Ros (zesde plaats CIC2*) en Patrick Verbrakel (derde plaats CIC1*). Het paardensportevenement trok zo’n 5000 bezoekers.

Siltakorpi en Böhe scoorden met hun paarden Lucky Accord en Simple Smile gemiddeld het best in de dressuur, het springen en de cross country. ‘Het was een prachtig parcours met mooie waterhindernissen’, aldus Stephanie Böhe. Sanna Siltakorpi: ‘Ik kijk terug op een vriendelijke cross met mooie paden. Als het aan mij ligt doe ik volgend jaar weer mee!’

Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen was de enige Flevolandse deelnemer. Met Carol Estate Zam Zam eindigde ze op de achtste plaats. Na winnaar Böhe eindigde Jens Hoffrogge, eveneens uit Duitsland op de tweede plaats, derde werd Patrick Verbakel (Aarle-Rixtel) met Coconut Girl.

Parcours vooraf inspecteren

Eventing is een van de snelst groeiende paardensportdisciplines in de wereld. Ruiters en amazones van alle leeftijden en capaciteiten concurreren met elkaar. Het is de ultieme uitdaging voor paard en ruiter. De cross country is het kloppend hart van de sport. Paard en ruiter galopperen over een natuurlijk terrein, springend over een gevarieerdheid van vaste obstakels die de combinaties tegen komen op hun pad. De ruiter mag, in tegenstelling tot het paard, vooraf het parcours inspecteren. Het paard weet niet wat hem of haar te wachten staat. Dit vraagt om absolute vertrouwen tussen paard en ruiter.

Tijdens Eventing Emmeloord in het Kuinderbos verschenen ruiters en amazones uit diverse Europese landen aan de start.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website of de Facebookpagina van Eventing Emmeloord.

Lees ook ons speciale nieuwsdossier Eventing Emmeloord.

Eventing Emmeloord, Kuinderbos

Posted by XSGRAPHICDESIGN on zondag 9 augustus 2015

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.