Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Doorstart christelijke boekhandel De Fakkel is een feit

Geplaatst op maandag 4 februari 2019 18:06
  • Christelijke boekhandel De Fakkel in het Lelycentre. © Albert Kok

pinterestmail

Lelystad - Na een jaar hard werken is de doorstart van de christelijke boekhandel De Fakkel in het Lelycentre een feit. Zaterdag 9 februari wordt de winkel officieel geopend.

Begin 2018 liet de landelijke keten, waarvan De Fakkel in Lelystad deel uitmaakte, weten te stoppen met haar activiteiten. Vanuit de vrijwilligers is daarna het initiatief ontstaan om te onderzoeken of een lokale doorstart mogelijk was.

Na een jaar hard werken is geconcludeerd dat een nieuwe start te realiseren was, mede dankzij de inzet van donateurs, kerken, sponsoren en een nieuw bestuur. De winkel wordt door enkel vrijwilligers geëxploiteerd. Naast de verkoop van boeken, kaarten, muziek en cadeauartikelen is ontmoeting en gesprek een belangrijk doel van de nieuwe stichting.

De winkel wordt zaterdag 9 februari om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Elly van Wageningen. De opening wordt vanaf 11.30 uur omlijst door een kindervoorstelling door Willemijn de Weerd en er is muziek van het Combo.

De Fakkel is gevestigd aan de Weversstraat 5.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.