Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Bakkerij Tietema trots op prijs Detaillist van het Jaar

Geplaatst op zaterdag 26 januari 2019 14:30
  • Michiel, Anja en Koene zijn erg blij met de prijs. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - 'Een hele verrassing! Ik kan mij van het moment zelf alleen nog herinneren dat ik juichend mijn armen in de lucht gooide'. vertelt Koene Tietema.

Tijdens een drukbezocht OVDD Nieuwjaarsfeest op 5 januari sleepte hij samen met zijn vrouw Anja en zoon Michiel de prijs Detaillist van het Jaar in de wacht. ‘Tuurlijk hoop je op de prijs, maar onze mede genomineerden Klaver en Boekenhuys Van der Walle zijn ook geweldige ondernemers. We hadden dus geen idee wat de uitslag zou zijn.’

Passie

Passie, vakmanschap, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid zijn een aantal punten in het juryrapport over Bakkerij Tietema. ‘Passie hebben we zeker. Met zoveel jaren en generaties in het vak kan dat ook niet anders. Wat ik er zo mooi aan vindt? Het organiseren en plannen. We starten elke nacht om 12.00 uur met het bakken van de broden. Heerlijk is het om in stilte te werken zonder gestoord te worden. Daarnaast krijg ik nooit genoeg van die geur van versgebakken brood’, zegt Koene met een glimlach op zijn gezicht.

Sinds 1883

De familie Tietema is trots op hun bakkerij. En terecht! ‘In 1883 is mijn overgrootvader de bakkerij in Ossenzijl begonnen. In 1963 werd de eerste Tietema bakkerij in Biddinghuizen geopend. Inmiddels hebben we ook al jaren een vestiging in Swifterbant en Dronten. We zijn nog de enige zelfbakkende bakker in de gemeente Dronten. Dat vind ik best speciaal.’

Eén grote familie

Het team van de bakkerij bestaat uit een groep trouwe en betrokken medewerkers. ‘We zijn een grote familie. We hebben weinig verloop en iedereen heeft het hier naar hun zin. Daar doen we als werkgever ook ons best voor. We vinden het belangrijk dat ze zich gewaardeerd worden.’

Het is niet de eerste keer dat Tietema in de prijzen valt. ‘De afgelopen jaren zijn onze speculaasbrokken, het opgemaakte speculaashart voor sinterklaas en het kransbrood voor de kerstdagen met goud bekroond. Een mooi compliment. Maar dat onze klanten er dol op zijn is voor ons het allerbelangrijkste.’

Klanten staan op nummer één

Want de klanten staan bij Tietema op nummer één. ‘Het gaat bij ons niet alleen om de verkoop van brood en banket. Het gaat ook om het contact met de mensen. Sommige klanten komen elke dag een halfje bruin kopen. Gewoon omdat ze dan even de deur uit zijn en een praatje kunnen maken. We proberen daar altijd tijd voor vrij te maken, hoe druk het ook is. Klanten moet je koesteren.’

Het winnen van de OVDD-prijs moest dan ook samen met hen gevierd worden. ‘Dat hebben we onlangs gedaan met een heerlijke cake voor elke klant die in de winkel kwam. Dankzij hen, en onze trouwe medewerkers, staat de schoorsteen nog elke dag te roken. Een traktatie was dus wel op zijn plaats’, besluit de detaillist van het jaar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.