Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
De eerdere bestuurlijke fusie tussen de drie scholengemeenschappen in Le...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd...
Actueel

IJB Mortel neemt nieuwe betoncentrale in Lelystad in gebruik

Geplaatst op maandag 5 november 2018 17:06
  • Met de ingebruikname van de betoncentrale werden ook twee Volvo-betonmixers aan het IJB-wagenpark toegevoegd. © IJB Groep

pinterestmail

Lelystad - IJB Mortel heeft onlangs een nieuwe betoncentrale in Lelystad in gebruik genomen. IJB Mortel, onderdeel van de IJB Groep met de hoofdvestiging in Lemmer, beschikt daarmee nu over drie betoncentrales.

Met de ingebruikname van de betoncentrale werden ook twee Volvo-betonmixers aan het IJB-wagenpark toegevoegd. Begin volgend jaar wordt op de nieuwe productielocatie in Lelystad eveneens gestart met de productie van heipalen.

Locatiemanager op de nieuwe betoncentrale is Rudy Bosma: ‘We zien de vraag naar betonmortel in snel tempo toenemen. Om onze bestaande en nieuwe klanten daarin snel tegemoet te komen, hebben we op onze nieuwe locatie in Lelystad allereerst de betoncentrale in gebruik genomen. Dat is dan alweer onze derde betoncentrale, naast de huidige betoncentrales in Lemmer en Emmeloord. Met de productie van meer betonmortel ontstond ook de behoefte aan meer transportcapaciteit. Reden waarom we gelijk twee nieuwe Volvo-betonmixers in gebruik hebben genomen die voldoen aan de strengste emissie-eisen'.

Logische keuze

Ook John Engelsman, algemeen directeur van de IJB Groep, toont zich verheugd met de extra productiecapaciteit in Lelystad. ‘Die gaan we naast de productie van betonmortel tevens benutten om meer heipalen te fabriceren. We willen voorkomen dat onze heipalen en funderingselementen een vertragende schakel worden op de bouwplaatsen. Een snelle uitbreiding van onze huidige productiecapaciteit is dan een logische keuze. Volgens planning starten we begin volgend jaar met de productie van de eerste heipalen'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.