Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

BModesto breidt uit op bedrijventerrein Zuiderpark

Geplaatst op zaterdag 14 juli 2018 15:45
  • Wethouder Janneke Sparreboom slaat samen met de directeuren Michael Hendriks en Roy van Voorst de eerste paal. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - De farmaceutische groothandel BModesto vestigt zich met een nieuw bedrijfspand op het Lelystadse bedrijventerrein Zuiderpark. BModesto is nu nog gevestigd op Flevopoort. Het nieuwe gebouw van het bedrijf beslaat een oppervlakte van ruim 3000 vierkante meter, drie keer zo groot als het huidige pand aan de Artemisweg.

Het industrieterrein tussen de A6 en de Lage Vaart draagt nog maar enkele weken de naam Zuiderpark. Het gebied was eerst onderdeel van Flevopoort, maar heet nu Zuiderpark. De naamsverandering is een initiatief van de ondernemers, die zich met inzet van de Bedrijfskring Lelystad daarvoor bij de gemeente hard hebben gemaakt. Recent is de naamsverandering ook op richtingwijzers en ANWB-aanduidingen doorgevoerd.

Bereikbaarheid

Directeur Hendriks van BModesto: 'De goede bereikbaarheid van Lelystad was belangrijk voor de keuze om ons hier vier jaar geleden te vestigen. Zuiderpark is ook ideaal voor de bereikbaarheid vanuit de stad, voor onze - voornamelijk Lelystadse - medewerkers. De aanleg van een snelfietspad tussen stad en luchthaven, waarvan Zuiderpark profiteert, is daarin een belangrijke schakel'.

BModesto

BModesto levert geneesmiddelen aan ziekenhuizen en apotheken. Het bedrijf is gespecialiseerd in de zogenaamde parallelle import, waarbij producten in het buitenland worden ingekocht en naar Nederlandse maatstaven, zoals het toevoegen van Nederlandse bijsluiters en etiketten, worden doorontwikkeld en vermarkt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.