Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Actueel

Aantal kredieten neemt toe

( Advertorial )
  • Geld. © Pixabay

pinterestmail

Wanneer je niet over voldoende spaarmiddelen beschikt is er de mogelijkheid om geld te lenen, althans als je voldoende kredietwaardig bent.

Wanneer je niet over voldoende spaarmiddelen beschikt is er de mogelijkheid om geld te lenen, althans als je voldoende kredietwaardig bent.

Uit recent gepubliceerde cijfers van het Bureau Kredietregistratie in Tiel over 2017 blijkt dat het aantal geregistreerde actieve kredieten is toegenomen naar 14,2 miljoen. In 2016 waren dit er nog 14,1 miljoen.

Persoonlijke lening wint terrein ten opzichte van het doorlopend krediet

In totaal is er in Q4 van 2017 voor 2.3 miljard euro aan nieuwe verstrekte kredieten geregistreerd in het Centraal Krediet informatie systeem (CKI) van het BKR. Onderstaand een overzicht van het verstrekte krediet per productvorm.

Nieuw verstrekt consumptief krediet Q4 2017:

  • Persoonlijke lening € 1.989 miljoen
  • Doorlopend krediet € 243 miljoen
  • Verzendhuis krediet € 10 miljoen
  • Saneringskrediet € 5 miljoen
  • Operationele autolease € 112 miljoen
  • Totaal € 2.359 miljoen

Het aandeel Persoonlijke lening is groot, maar liefst 84,3% in het laatste kwartaal van vorig jaar. Deze ontwikkeling is al een aantal jaren zichtbaar. In het laatste kwartaal van 2016 kwam het aandeel persoonlijke lening net boven de 70%.

Persoonlijke lening versus Doorlopend krediet

Net als bij de rente op hypotheken is de rente op consumptief krediet historisch laag. En als je dan kiest voor een Persoonlijke lening dan staat de rente ook nog eens over de gehele looptijd van de lening vast. De persoonlijke lening biedt meer zekerheid dan een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat alles vast. De rente, maandtermijn en looptijd worden van te voren met de klant overeengekomen. Het grote verschil met een doorlopend krediet is dat je bij een doorlopend krediet de afgeloste bedragen weer kunt opnemen. Hierdoor heb je meer flexibiliteit. Overigens mag je bij beide kredietvormen te alle tijden boetevrij aflossen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.