Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Actueel

Het hoe en waarom van een BHV training

( Advertorial )
  • Brand blussen. © Pixabay.com

pinterestmail

Het volgen van een BHV training is voor bedrijven verplicht en is in het leven geroepen als preventiemiddel voor letsel en schade van werknemers.

De belangrijkste taken van een BHV-er zijn:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Het bestrijden en/of beperken van brand
  • Het minimaliseren van de gevolgen van ongevallen
  • Ten tijde van noodsituaties alarmeren en evacueren van werknemers en derden in het gebouw
  • Alarmeren van hulpdiensten en samenwerken met hulpverleners van de overheid

Minimum aantal werknemers en eventuele boetes

Er zijn geen minimum aantal werknemers voor een BHV cursus. Zelfs bij één werknemer is een BHV-cursus al verplicht. Als je echter alleen werkt, bijvoorbeeld als ZZP-er, dan vervalt de BHV eis. Mochten er toch mensen bij je op de vloer komen zoals zoals klanten of andere bezoekers dan ben je alsnog verplicht om een BHV-opleiding te volgen en een certificaat te behalen.

Als niet aan de BHV eisen is voldaan waar dat toch zou moeten dan kan de Inspectie Sociale Zaken flinke boetes uitdelen. Het is dus erg belangrijk dat de BHV binnen een bedrijf goed op orde is om problemen te voorkomen.

Maximum aantal BHV-ers per organisatie

Een maximum aantal BHV-ers per organisatie staat niet in de ARBO-wet.  Maar hoe weet je dan wat voldoende is? Dat ligt voornamelijk aan de risico’s binnen je organisatie. Deze risico’s zijn vastgelegd in de RI&E. Elk bedrijf (behalve de ZZP-er) is verplicht om een actueel RI&E in haar bezit te hebben.

Bent u geïnteresseerd in een BHV cursus? Kijk dan eens op de site van Fort Markenbinnen. Een BHV cursus duurt 2 dagen en is overal in Nederland en eventueel op lokatie te volgen. Voor een prijsopgave kunt u contact opnemen met Fort Markenbinnen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.