Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Gemeente Lelystad en provincie Flevoland zijn bezig met de ontwikkeling ...
Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd...
De eerdere bestuurlijke fusie tussen de drie scholengemeenschappen in Le...
Actueel

’t Voorhuys is heel blij met erkenning collega’s

Door Debora Boomsma op Wednesday 27 June 2018 17:04
  • © NDC/ Egbert Voerman

pinterestmail

Emmeloord - Een beetje verlegen zijn ondernemers Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn van hotel, restaurant en grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord wel, met de titel Meest Markante Horeacondernemer van Flevoland.

'Maar we vinden het natuurlijk ook een enorme eer', verzekert Twan. ‘Vooral ook voor ons personeel, want zonder hen zijn wij niks.’

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) houdt elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. De prijs is bedoeld voor innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn.

Landelijke finale

Renée en Twan kwamen voor Flevoland als beste uit de bus en doen daarmee automatisch mee aan de landelijke finale in 2019 tijdens de Horecava. ‘We waren hartstikke verbaasd toen we hoorden dat we genomineerd waren. De leden van de KHN hadden ons kennelijk aangedragen. Wel te gek hoor, dat je collega’s je kennelijk zo waarderen.’

Enorme vragenlijst

Na de nominaties werd ’t Voorhuys door de jury binnenstebuiten gekeerd. Er moest een enorme vragenlijst worden ingevuld en het horecabedrijf in het hart van Emmeloord werd bezocht. Om uiteindelijk als beste uit de bus voor Flevoland te komen.

‘Bijzonder’, vindt Twan. ‘Want wij zijn nog maar vier jaar volledig eigenaar van ’t Voorhuys. En dan nu al deze waardering. Fantastisch.’

Flink de handen uit de mouwen gestoken

Twan en Renée namen ’t Voorhuys over van Renées ouders Erik en Joke Hellendoorn. En sinds de overname hebben de twee flink de handen uit de mouwen gestoken. ‘We hebben al heel wat verbouwingen en opknapbeurten achter de rug. Het terras buiten, het grandcafé, het Huyscafé, de zalen en het theater.’

[De tekst gaat verder na het filmpje]

Uitbreiding

En de koek is nog niet op, want momenteel wordt ’t Voorhuys uitgebreid met twaalf nieuwe hotelkamers en een tuinkamer met privéterras voor de verhuur. ‘Als dat klaar is, dan is het wel even goed zo’, zegt Twan met een grijns.

Want tijdens al dat verbouwen, moet er natuurlijk ook gewoon een horecabedrijf gerund worden. ‘En daarvoor zijn we onze medewerkers zo dankbaar. Die hebben ervoor gezorgd dat onze gasten gewoon werden verzorgd.’

‘Een bijzonder concept’

Volgens de jury van de KHN hebben Twan en Renée ‘een bijzonder concept’ neergezet in ’t Voorhuys. ‘Zij weten als geen ander de goede elementen uit het verleden te koesteren en deze te combineren met de vele mogelijkheden van de hedendaagse maatschappij’, zo staat in het juryrapport te lezen.

Ook het personeelsbeleid van ‘t Voorhuys wordt gezien als een pluspunt. De medewerkers werken maximaal acht uur per dag, de eigenaren doen aan vaste contracten en hebben drie keer per jaar een personeelsfeest.

‘Medewerkers maken het verschil’

Twan: ’80 Procent van ons product is ons personeel. Iedere horecaonderneming doet hetzelfde, het zijn de medewerkers die het verschil maken. Zij zijn het kloppende hart van ’t Voorhuys, daar zijn wij ons heel bewust van.’

Verder bouwen op goede basis

En ook het harde werken van de vorige eigenaren, zijn de twee niet vergeten. ‘Wij konden verder bouwen op de goede basis die Erik en Joke hebben neergelegd. En ze hebben ons vrijgelaten om het nu op onze eigen manier te doen. Dat is niet zo gemakkelijk hoor, maar ze hebben ons dat vertrouwen gegeven en daar zijn we ze heel dankbaar voor.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.