Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Wat gebeurt er achter de goed beveiligde deuren en hoge muren van PI Lel...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Actueel

Micronic is 'Beste Leerwerkbedrijf 2017'

Geplaatst op Friday 11 May 2018 19:55
  • Prijsuitreiking van de Leerwerkverkiezing 2017. © Gemeente Lelystad

pinterestmail

Lelystad - Het bedrijf Micronic is de winnaar van de Leerwerkverkiezing 2017. Dat werd deze week bekendgemaakt. De twee andere genomineerden waren Holland Composites en Jamin Lelystad.

Senna van Peperzeel, HR-manager bij Micronic, nam vol trots de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel. 

Praktijkervaring

Met de Leerwerkverkiezing benadrukt het Lelystad Akkoord hoe belangrijk praktijkervaring is in de combinatie van werken en leren. Het opdoen ervan is echter alleen mogelijk door de inzet van Leerwerkbedrijven. De verkiezing is een stimulans voor bedrijven zich aan te melden als leerwerkbedrijf.

Aftrap

Campagnemanager van het Lelystad Akkoord, Irene Medema, deed de aftrap waarin ze uiteenzette wat het doel is van het Lelystad Akkoord: met elkaar bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt in Lelystad. Vervolgens had ze een interview met de genomineerden. Centrale vraag in deze gesprekken was: Waarom is het stimuleren van leren binnen jullie bedrijf van groot belang? En hoe zetten jullie je daarvoor in?”

Een ‘leven lang leren’

Keynotespreker en rasondernemer Buck Jüch, onder meer voormalig directeur van de Fair Groep, sloot daarbij aan met een verhelderende en inspirerende uiteenzetting over het functioneren van de arbeidsmarkt, nu en vooral in de toekomst. Daarbij gaat het vooral om preventie van uitval.  Hij doet een oproep aan werknemers en werkgevers om zich gezamenlijk in te zetten voor een ‘leven lang leren’. Continue ontwikkeling van medewerkers is cruciaal voor de duurzame inzetbaarheid van  medewerkers. Het vergroot het ontwikkelvermogen van een organisatie en vermindert direct de kosten. Medewerkers zelf moeten hun verantwoordelijkheid pakken, terwijl de werkgever een stimulerende, faciliterende en veilige omgeving moet creëren.

Gemeentelijke agenda

Wethouder John van den Heuvel benadrukte met klem dat al veel bedrijven actief zijn in Lelystad. Het Lelystad Akkoord is een netwerk van ongeveer 200 werkgevers met hart voor talentontwikkeling, ook van hen die nog op een afstand van de arbeidsmarkt staan. Hij geeft aan dit ook de komende jaren een belangrijk onderwerp te vinden voor de Lelystadse gemeentelijke agenda.

Top 3

De jury bestond uit wethouder Van den Heuvel, Rob van Reijswoud en Andries Greiner. Juryvoorzitter Greiner vertelde dat hij eens gelet heeft op het personeelsbeleid van bedrijven tijdens en na de economische crisis. Dan valt op dat er toch steeds bedrijven zijn die bereid zijn kansen te geven aan mensen die nog een wat grotere ontwikkelingsweg hebben te gaan dan gewoonlijk.

Vervolgens beschreef hij de top 3 van genomineerde bedrijven. Bij Holland Composites, gespecialiseerd in geavanceerde composiet constructies, kijkt men bij sollicitaties niet zo zeer naar opleiding en achtergrond, maar vooral naar motivatie en potentie. Jamin Lelystad vindt het vooral belangrijk dat aankomende medewerkers hun werkomgeving als plezierig ervaren en vandaaruit hen uitnodigend leren omgaan met klanten. Bij Micronic, producent van onder andere fijnmechanische apparatuur, wordt succesvol gewerkt met proefplaatsingen en kunnen nieuwe medewerkers van alle achtergronden en niveaus starten in een basisfunctie.

Lelystad Akkoord

De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid. Bedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.