Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Actueel

Gavi Wijnkopers meest gastvrije winkel in Suydersee

Door Kees Bakker op maandag 12 maart 2018 14:34
  • Jonquille Schepel van Gavi Wijnkopers neemt de prijs in ontvangst. © NDC/ Kees Bakker

  • De prijswinnaars. © NDC/ Kees Bakker

  • Johan en Richard Kloppenburg van 2-Wieler Centrum Kloppenburg nemen hun prijs in ontvangst. © NDC/ Kees Bakker

pinterestmail

Dronten - Gavi Wijnkopers is donderdag gehuldigd als ‘Meest gastvrije winkel van winkelcentrum Suydersee’. Een mystery shopper van Retail Result heeft hen na een bezoek een hoog cijfer gegeven: 8,73.

Hoge scores

2-Wieler Centrum Kloppenburg ging er met de tweede prijs vandoor, de derde prijs werd gedeeld door Thuis Eten & Wonen en Telecombinatie. Burgemeester Aat de Jonge en Arnold Terpstra van het Almeerse Retail Result reikten donderdag de oorkondes, bloemen en prijzen uit.

De afgelopen tijd heeft een mystery shopper de winkels in Suydersee bezocht. ‘Dat onderzoek is een vervolg op een onderzoek anderhalf jaar geleden, waarbij onderzocht werd hoe makkelijk het was iets uit een winkel te stelen. In 90 procent van de gevallen lukte dat toen. Maar klantvriendelijkheid kan ertoe bijdragen dat dat minder wordt. Door contact te maken met klanten die de winkel binnenkomen, worden die uit de anonimiteit gehaald. Daardoor blijkt de slagingskans op diefstal wel met 50 procent af te nemen,’ aldus Terpstra.

Gastvrijheid

Hij roemt de gastvrijheid van de Dronter winkeliers. ‘Dat blijkt uit de gemiddelde score, maar dat blijkt ook uit de hoogste scores. Je moest hier hoger dan een 8 scoren om te winnen, en dat is echt heel bijzonder.’

Bijzonder

Alle prijswinnaars waren blij met hun prijs, maar voor Johan Kloppenburg van het 2-Wieler Centrum komt de prijs op een bijzonder moment. ‘We hadden ‘m het liefst aan onze moeder gegeven. Van haar hebben we het vak geleerd, zij was een verkoper in hart en nieren. Maar zij ligt op sterven,’ zei hij in een emotioneel dankwoord.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.