Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Actueel

Zuyver Juweliers houdt trouwringenmaand

Geplaatst op Sunday 11 March 2018 15:23
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - Hoewel het buiten nog volop wintert, staat Zuyver Juweliers in Dronten deze maand in het teken van de zomer. De bruiloften die dan plaatsvinden, worden nu al voorbereid door bijvoorbeeld de trouwringen te kiezen.

En daar is de hele maand maart alle ruimte voor bij de Drontense juwelier, die stellen graag helpt zoeken naar de perfecte ring.

Voor eigenaar Jeroen Vonk en zijn medewerkers is deze periode altijd weer bijzonder. Stellen met trouwplannen, de romantiek, hele levens die worden uitgestippeld; als juwelier heb je een belangrijke taak bij een huwelijk.

‘We zoeken samen een ring voor het leven. Eentje die qua constructie en materiaal een leven lang meegaat, maar ook eentje die qua stijl helemaal past bij de bruid en bruidegom.’ Een flinke opgave, weet Vonk. ‘Want er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden op het gebied van trouwringen. Je kan al snel door de bomen het bos niet meer zien. Daarom helpen wij de mensen graag stap voor stap door het proces heen, om uiteindelijk uit te komen bij de perfecte ring.’

De wensen van de bruid en bruidegom zijn daarbij leidend. Willen ze een ring uit de uitgebreide collectie trouwringen van de merken Spanninga of Saint Maurice? Willen ze die dan nog graag personaliseren? Of ontwerpen ze liever zelf een set trouwringen from scratch? ‘Bij ons is alles eigenlijk mogelijk. We hebben twee goudsmeden beschikbaar in ons atelier bij de winkel in Harderwijk. Zij kunnen aan heel veel wensen voldoen’, verzekert Vonk.

Een bijzondere nieuwe trend is het gebruiken van oude sieraden voor nieuwe trouwringen. ‘Gouden ringen van opa’s, oma’s, vaders en moeders kunnen worden omgesmolten tot een ring naar je eigen smaak. Daar kunnen we nieuwe kleuren aan toevoegen met geel, wit of rood goud.’ Vroeger waren de sieraden vaak van geelgoud, terwijl tegenwoordig witgoud en ook roodgoud of een combinatie van kleuren populair is. ‘Dat kunnen we maken in ons atelier. En we kunnen er ook nieuwe stenen aan toevoegen. Tegenwoordig zie ik dat veel vrouwen kiezen voor meerdere kleine steentjes in de trouwring. Ook dat is allemaal mogelijk.’ Door het gebruik van oude sieraden met een geschiedenis en emotionele waarde, geef je je trouwringen net wat extra’s. Vonk: ‘Je krijgt op deze manier een ring met een verhaal. Je maakt nieuwe herinneringen met oude sieraden. Dat is heel speciaal.’

Ook bij deze vorm van trouwringen maken, helpt Zuyver Juweliers het stel door alle stappen heen. ‘We hebben honderden voorbeeldringen ter inspiratie, we weten wat technisch mogelijk is en we maken gebruik van moderne 3D-technologie. Hoe ambachtelijk het smelten van goud ook is, wij gebruiken naast die eeuwenoude technieken ook de nieuwste snufjes om een perfect sieraad te maken.’ Het ontwerp van een ring kan in 3D worden uitgeprint, zodat de klant de ring al voordat hij helemaal klaar is, kan passen.

De hele maand maart staat bij Zuyver Juweliers in het teken van trouwringen. Dat betekent dat aanstaande bruidsparen via de website een afspraak kunnen maken voor het doorspreken van de wensen. ‘Op die manier hebben wij alle tijd en ruimte voor het vinden van hun speciale ring voor het leven.’

Zuyver Juweliers is gevestigd aan Het Ruim 25 in Dronten en bereikbaar via telefoonnummer 0321-313109. Kijk hier voor meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.