Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Actueel

Dronten nomineert Knipscheer voor Participatiepenning

Geplaatst op woensdag 7 maart 2018 16:00
  • Vanaf links: George van Heukelom (adviseur arbeidsmarkt gemeente Dronten), Casper (werknemer Knipscheer), directeur René Knipscheer en wethouder Peter van Bergen. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - De gemeente Dronten heeft Knipscheer Infrastructuur genomineerd voor de Participatiepenning 2018. Dit bedrijf biedt al twee jaar werk aan iemand uit de Banenafspraak en heeft dat werk volledig passend gemaakt voor de kandidaat.

'Bijzonder om te zien', vindt wethouder Peter van Bergen. 'Knipscheer kijkt puur naar de kandidaat, en naar wat hij kan'.

'Knipscheer is terecht een ambassadeur'

De Participatiepenning gaat naar een bedrijf dat een mooi voorbeeld is voor Flevoland als het gaat om kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Bergen: 'Knipscheer is terecht een ambassadeur. Dit bedrijf neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en creëert werk voor wie een reguliere baan niet passend is. Heel mooi! Ik hoop zeer dat dit bedrijf met de penning naar huis gaat'.

Knipscheer Infrastructuur is een middelgroot bedrijf dat zich richt op grond-, weg- en (water)bouwkundige werken. Met circa 75 medewerkers voert Knipscheer in de gehele provincie Flevoland en omgeving technische werken uit. Waar mogelijk betrekt Knipscheer kandidaten erbij van de gemeenten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tekort aan vakmensen

Subsidie is weliswaar ‘welkom’, maar gemotiveerde mensen die buiten in de infra willen werken verdienen sowieso een kans, vindt directeur René Knipscheer. ‘Wij hebben al een tekort aan vakmensen. Meerdere kandidaten hebben de afgelopen jaren bij Knipscheer een kans gekregen op een vaste baan. De samenwerking hieromtrent met gemeente Dronten verloopt voorspoedig en met korte lijnen'.

RWF

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Participatiepenning wordt uitgereikt tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen. Dit jaar wordt dat gala gehouden op 13 april in de Ravelijn te Zeewolde. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.