Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Actueel

De Ekolander opent nieuwe winkel in oude pand Marskramer

Geplaatst op donderdag 22 februari 2018 19:45
  • De Ekolander zit nu in het voormalige pand van Marskramer. © NDC/ Egbert Voerman

  • De Ekolander zit nu in het voormalige pand van Marskramer. © NDC/ Egbert Voerman

pinterestmail

Lelystad - Elly van Wageningen, wethouder van duurzaamheid, opent zaterdag de nieuwe winkel van De Ekolander Natuurvoeding in het Lelycentre. De winkel is gevestigd in het pand waar Marskramer zat.

Dit is tevens de aftrap voor een unieke samenwerking tussen De Ekolander Natuurvoeding en Wereldwinkel Lelystad. In de winkel van De Ekolander wordt ook een shop-in-shop van de Wereldwinkel gevestigd. Beide winkels vullen elkaar goed aan qua assortiment. Dankzij deze unieke samenwerking zijn nu onder één dak producten te vinden met een biologisch keurmerk én met een Fairtrade keurmerk.

Hierdoor wordt niet alleen een extra impuls gegeven aan het streven naar een duurzame wereld en de bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden, ook draagt Lelystad uit belang te hechten aan duurzaamheid en eerlijke handel.

Rond de opening worden verschillende activiteiten georganiseerd. Men kan exotische lekkernijen proeven, die gemaakt zijn door cursisten van Huis voor Taal. Daarbij worden producten gebruikt die bij De Ekolander verkrijgbaar zijn. Een Djembé-groep zorgt voor energieke, Afrikaanse ritmes.

De nieuwe winkel van De Ekolander Natuurvoeding en Wereldwinkel Lelystad is gevestigd in het Lelycentre, aan de Weverstraat 7. Dit is de oude winkel van de Marskramer, die vorig jaar in de nieuwjaarsnacht is uitgebrand.

www.ekolander.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.