Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Wereldwinkel opent verkooppunt in Lelycentre

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2018 10:41
  • © Wereldwinkel Lelystad

pinterestmail

Lelystad - De Wereldwinkel Lelystad opent eind februari een tweede verkooppunt in het Lelycentre. Het wordt een shop-in-shop verkooppunt bij de natuurvoedingswinkel De Ekolander.

De Ekolander opent binnenkort zijn nieuwe winkel in het oude pand van de Marskramer.

Samenwerking

Met dit shop-in-shop concept investeren de Ekolander en de Wereldwinkel in een unieke samenwerking. Nu zijn alle benodigdheden voor het bereiden van maaltijden in één winkel verkrijgbaar. De Ekolander verkoopt alle ingrediënten en geeft advies over gezonde voeding. De Wereldwinkel verkoopt alle bijbehorende attributen: van kookboeken tot schalen, en van onderzetters tot hele serviezen.

Fair Trade

Alle artikelen die de Wereldwinkel verkoopt, zijn voorzien van het Fair Trade keurmerk. Fair Trade betekent letterlijk eerlijke handel. Dat betekent onder andere dat de producten gemaakt worden met respect voor mens en milieu. Er zijn gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Kinderarbeid is verboden. Er wordt toegezien op veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.

De handel van de Wereldwinkel zorgt ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden onafhankelijk worden van hulp, dat ze er zelf voor kunnen zorgen dat bijvoorbeeld hun kinderen naar school kunnen en er medische zorg beschikbaar is. Fair Trade zorgt ervoor dat producenten uit ontwikkelingslanden toegang hebben tot de wereldmarkt, en via de Wereldwinkel tot Nederland. Fair Trade zorgt ervoor dat de mensen die al die mooie artikelen maken, een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en zo een levenswaardig inkomen kunnen verdienen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.