Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
In de vroege ochtend van 13 december 2016 werd een echtpaar, van 67 en 6...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord staat leeg. Wat gaat er gebeure...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Actueel

Thimo Roode wil voor iedereen iets kunnen betekenen

Geplaatst op woensdag 2 augustus 2017 12:02
  • Ook boodschappen doen is voor Thimo geen probleem. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Sinds kort is Lelystad een jonge ondernemer rijker. De 17-jarige Thimo Roode staat met zijn bedrijf 'Lastige Klusjes' klaar voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken.

Een goed betaald bijbaantje is nog niet zo makkelijk te vinden. Daar kwam Thimo al snel achter toen hij oud genoeg was om te gaan werken. ‘Op dit moment moeten jongeren tussen de vijftien en achttien jaar gemiddeld vijftig uur werken om tweehonderd euro aan salaris te verdienen. Dat is natuurlijk niet erg veel,' vertelt Thimo.

Interesse gewekt

Toen hij een half jaar geleden op een website over zelf ondernemen terechtkwam, werd zijn interesse gewekt. ‘Mijn vader is ook ondernemer. Van hem weet ik dat er behoorlijk wat bij komt kijken. Als 17-jarige heb ik bijvoorbeeld geen startkapitaal liggen. Maar na het even goed uitgezocht te hebben bleek het, voor hetgeen wat ik in mijn hoofd had, allemaal best wel mee te vallen.’

Inhuren voor allerlei klusjes

In juni is Thimo officieel zijn eigen bedrijf ‘Lastige Klusjes’ gestart. ‘Mensen kunnen mij inhuren voor allerlei klusjes. Van tuinieren tot computer reparaties. Je merkt dat er in de zomer veel vraag is naar een betaalbare hovenier. Dus daar ben ik nu erg druk mee. Maar computerservice vind ik het leukste om te doen!'. Op het moment doet Thimo de werkzaamheden nog alleen, maar het is wel de bedoeling dat hij binnen nu en een korte tijd medewerkers aan kan gaan nemen. 'Jongeren tussen de 15 en 21 jaar kunnen zich bij mij aanmelden voor werk. Met de klusjes die ze uitvoeren verdienen ze gemiddeld 75% meer dan bij bijvoorbeeld een supermarkt. En voor de mensen die ons inhuren zijn wij nog steeds erg goed betaalbaar. Het is dus een win-winsituatie voor iedereen.

Eenzame ouderen

Thimo zou met zijn bedrijf ook graag wat voor ouderen willen betekenen. 'Je hoort tegenwoordig zoveel over eenzame ouderen. Het zou top zijn als ik over een tijdje een aantal zorgstudenten in dienst kan nemen, die als bijbaan graag wat huishoudelijk werk willen verrichten en de mensen gezelschap kunnen houden. Lekkere babbelaars die het niet erg vinden om de handen uit de mouwen te steken! Dat zou toch mooi zijn?' besluit Thimo.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.