Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Kringloopwinkel Happy Home is blij met nieuw pand

Geplaatst op donderdag 18 mei 2017 18:49
  • Nancy Nosratifard en Nico Schot van kringloopwinkel Happy Home. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - Lekker op je gemak struinen langs tweedehands spullen. Dat doet een aantal mensen deze dinsdagmiddag bij kringloopwinkel Happy Home. Sinds kort op de nieuwe locatie aan de Schroefstraat in Lelystad.

Druk vanaf dag één

Bijna drie jaar geleden begonnen Nico Schot en Nancy Nosratifard in het oude pand van Icare. 'We gaan gewoon maar open, we zien het wel. Dat dachten we toen', vertellen ze. 'Het was vanaf dag één druk'.

'Alles in de tent 50 procent'

Om het driejarig bestaan te vieren houdt Happy Home een speciale actie. Op zaterdag 27 mei 'is alles in de tent 50 procent'. Klanten kunnen dus al voor 25 euro een lederen bankstel op de kop tikken. 'We hebben ook wel eens alle kleding voor 1 euro gedaan', zegt Nancy. 'En dat was ook een succes'.

Hecht team vrijwilligers

Het stel heeft inmiddels een groep van twaalf tot vijftien vrijwilligers om zich heen verzameld. 'Een mooi aantal en groter hoeven we ook niet te worden', zegt Nico. Het is een hecht team. 'We organiseren bijvoorbeeld jaarlijks een dagje uit met onze vrijwilligers en vieren samen Pakjesavond. Happy Home is Happy Family', lacht Nancy. 'Dit werk geeft veel voldoening'.

Het oude pand van Icare stond te koop toen Happy Home hier neerstreek. 'Het was in slechte staat, de regenpijp liep naar binnen, er was mos, maar we dachten: we maken er wat van'. En dat lukte. In de voormalige kantoren werden diverse hoeken gecreëerd, zoals de bibliotheek, mediatheek, keuken, servies, speelgoed, kledingafdeling en ga zo maar door. 'Heel overzichtelijk en dat wordt gewaardeerd'. Op de bovenverdieping zijn de bedden, matrassen, is de herenkleding en de gordijnen.

'Net als bij IKEA'

De nieuwe locatie (het voormalige pand van drukkerij De Boer) aan de Schroefstraat op bedrijventerrein Gildenhof is omgetoverd van grote, kale ruimte tot verschillende kamers. 'Net als bij IKEA hè, al die kamers', zegt Nancy opgewekt. 'We stapelen geen spullen, maar willen laten zien hoe een woonkamer kan zijn'. Ter inspiratie.

Mediatheek

'We hebben zelfs een heuse mediatheek, compleet met lp's, videobanden en dvd's'. Het deurkozijn is versierd met cassettebandjes. Het kozijn van de bibliotheek met boeken. 'Met een klein budget shoppen in een schone winkel. Waar je nog echt iets op de kop kunt tikken. Daar doen we het voor'.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.