Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad telt veel woningen met asbestdaken die aan sanering toe zijn. W...
De eilandengroep Marker Wadden wordt de komende jaren in stappen ontwikk...
Lees hier al het nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad in...
Actueel

MAC3PARK stimuleert ondernemers

Door Jantine van Tinteren op woensdag 19 april 2017 12:45
  • Oprichter Meine Breemhaar van bedrijvencentrum MAC3PARK bij de tweede kantoorvilla in Dronten. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten / Lelystad - Starters, eenmanszaakjes, doorstarters èn multinationals weten al twintig jaar dat ze bij MAC3PARK terecht kunnen voor een oplossing voor kantoor- of bedrijfsruimte.

De beheerder en verhuurder staat de komende tijd stil bij dit jubileum met onder meer de opening van de tweede MAC3PARK-kantoorvilla èn het slaan van de eerste paal van de derde kantoorvilla aan de Eskimolaan in Dronten. De reeks van vijf wordt de aankomende jaren met villa 4 en 5 aan De West in Dronten geheel gerealiseerd.

Diversiteit

MAC3PARK is enorm divers: van flexplekken tot huurders van 6.000 vierkante meter. In de diverse kantoorpanden worden bezoekers ontvangen door een gastvrouw van MAC3PARK. 'We staan erom bekend dat we beginnende bedrijven faciliteren, maar wat veel mensen niet weten is dat de kern van MAC3PARK verder wordt gevormd door industriële hallen voor grote bedrijven, waaronder multinationals,' vertelt eigenaar en oprichter Meine Breemhaar van Breemhaar Beheer.

Twintig jaar geleden bedacht hij het concept van MAC3PARK, toen Breemhaar als algemeen directeur aan de slag ging bij de noodlijdende drukkerij Karmac aan de Bronsweg in Lelystad. 'Het bedrijf balanceerde op de rand van het faillissement,' vertelt Breemhaar. Het aantal werknemers werd gesaneerd tot vijftien en alleen de begane grond van het grote gebouw werd gebruikt. 'Ik besloot de kantoortjes van de bovenverdieping te verhuren. Ik zei tegen wat mensen: "Kom bij mij en zoek maar een mooie hoek uit."'

Groei

Met die eerste huurders begon bedrijvencentrum Karmac onder de paraplu van de KMM Groep van Breemhaar en werd in 2002 omgedoopt tot MAC3PARK. Het park groeide uit tot een entiteit op zichzelf, met ongeveer 150.000 vierkante meter vloeroppervlak. In eigen beheer, met vestigingen in Lelystad, Almere, Emmeloord en Dronten in zowel bestaande als nieuwbouwpanden.

Altijd op zoek naar pareltjes

En hoewel MAC3PARK slechts een klein onderdeel is van wat wel het Breemhaar Beheer-imperium genoemd kan worden, is de huisvesting aan derden een tak die Breemhaar graag wil voortzetten. 'We investeren in jonge ondernemers in de hoop dat een aantal ervan zich ontwikkelt tot groot bedrijf. We zijn op zoek naar de pareltjes die doorgroeien,' zegt Breemhaar. 'Het stimuleren van bedrijven, daar stoppen we niet mee. Ik heb er veel plezier van en we doen er Flevoland een plezier mee. We gaan door op deze weg en ik wil met MAC3PARK nòg breder en groener worden.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.