Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Lelystad telt veel woningen met asbestdaken die aan sanering toe zijn. W...
De eilandengroep Marker Wadden wordt de komende jaren in stappen ontwikk...
Lees hier al het nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad in...
Actueel

Geslaagde SEA Ondernemersacademie in De Meerpaal

Geplaatst op vrijdag 14 april 2017 13:48
 • Harry Bijl geeft een college over digitalisering. © Hennie Schreuder | Protief

pinterestmail

Dronten - Zo'n zeventig Drontense ondernemers deden dinsdag mee aan de eerste Ondernemersacademie van dit jaar in De Meerpaal. Ze luisterden naar een college van Harry Bijl en konden meedoen aan vier workshops.

Sociaal-economische visie

Traditiegetrouw opende voorzitter Liane Wolfert van de organiserende SEA-groep de avond met een kort interview met de wethouder van economische zaken, Dirk Minne Vis. De wethouder nam van de gelegenheid gebruik om de politieke discussie, die is ontstaan rondom de sociaal-economische visie voor de komende jaren, toe te lichten. In die visie, die onder andere in samenwerking met ondernemers en het onderwijs is opgesteld, wordt ingezet op met name de sectoren agrofood en recreatie. Om voor die visie politiek draagvlak te krijgen is nu een aantal avonden georganiseerd met ondernemers en gemeenteraadsleden.

(De tekst gaat verder na de foto)

 • gallerij afbeelding

  Wethouder Dirk Minne Vis en Liane Wolfert. © Hennie Schreuder | Protief

 

Digitalisering

Daarna was het woord aan Harry Bijl. Hij nam de aanwezigen mee in de wereld van de digitalisering en wat dat betekent voor het koop- en winkelgedrag van consumenten. Het koopgedrag is de laatste jaren sterk veranderd.

'Ons functioneren en de manier van organiseren zal in steeds grotere mate plaatsvinden via apps op onze mobiele smartphone en iPad. Als winkels het koopgedrag kennen van hun gasten, daar vervolgens goed op inspelen, dan gaan ze goede tijden tegemoet', aldus Bijl. 'Mensen zijn uitstekend geïnformeerd maar plaatsen persoonlijke aandacht, goed advies en koopgemak boven sec het kopen op internet'.

Niet rendabel

Mede omdat het gros aan webshops niet rendabel is, voorziet Bijl dat de meeste online winkels verdwijnen ten gunste van de offline stores. Echter deze zullen alleen kunnen renderen door de behoeften van de klant te kennen in combinatie met slimme onlinecampagnes en daar vervolgens personeel en winkel op in te richten.

(De tekst gaat verder na de foto)

 • gallerij afbeelding

  College Harry Bijl. © Hennie Schreuder | Protief

 

Workshops

Tijdens de workshops werden de ondernemers ‘bijgeschoold’ op een viertal terreinen door lokale ondernemers. Presentatietechnieken door Tineke Stuifzand, storytelling door Marleen Lam, data-analyse door Sandjai Bhulai en nieuwe financieringsmogelijkheden door Ferdinand Zomerman. Tenslotte was er voor de deelnemende ondernemers de mogelijkheid om elkaar onder hert genot van een drankje te ontmoeten en te netwerken.

De volgende SEA Ondernemersacademie staat gepland op woensdag 14 juni. Het thema is dan ‘aanbestedingen’.

 • gallerij afbeelding

  Workshop Tineke Stuifzand. © Hennie Schreuder | Protief

 • gallerij afbeelding

  Workshop Marleen Lam. © Hennie Schreuder | Protief

 • gallerij afbeelding

  Workshop Sandjai Bhulai. © Hennie Schreuder | Protief

 • gallerij afbeelding

  Workshop Ferdinand Zomerman. © Hennie Schreuder | Protief

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.